Avui veurem com aromatitzar un oli amb vainilla, una preparació molt adient per a tot tipus d'amanides. Us proposo utilitzar un oli d'oliva molt suau, fins i tot us anirà bé un oli de girasol. No volem que el gust de l'oli tingui massa protagonisme pel que fa a la intensitat de sabor i buscarem el predomini de la vainilla. En realitat, jo no sóc massa de vainilla però aquest oli és formidable, i ben combinat resulta un gran recurs. Tasteu-lo que us encantarà!

 

Ingredients

200 g d'oli d'oliva suau

1 beina de vainilla

Preparació
1.
oli suau vainilla pas1

Poseu l'oli en un cassó...

2.
oli suau vainilla pas2

amb la beina de vainilla.

3.
oli suau vainilla pas3

Per aconseguir que la beina de vainilla deixi anar el seu gust i aroma podeu obrir-la longitudinalment amb un ganivet i a continuació partir-la per la meitat.

4.
oli suau vainilla pas4

Escalfeu-lo procurant que no superi els 60-70 graus centígrads. Eviteu que bulli.

5.
oli suau vainilla pas5

Un cop calent, remeneu una estona l'oli amb la vainilla i deixeu-lo refredar. Com passa amb l'aromatització de tots els olis, és convenient deixar passar un parell de setmanes abans d'utilitzar-lo per aconseguir un bon resultat.

6.
oli suau vainilla pas6

A partir de llavors, ja podreu amanir les vostres preparacions amb aquest gustós i interessant oli.

7.
oli suau vainilla pas7

Bon profit!