Fa poc vaig tastar una estupenda amanida similar en un restaurant i avui us presento la meva versió. Em creuríeu si us dic que si tasteu aquesta amanida, es convertirà en una de les vostres amanides favorites? Potser sí o potser no, tampoc voldria «vacil·lar-vos». Però la barreja d'un bon tomàquet, d'aquells que saben autènticament a tomàquet, amb un bon formatge fresc i l'oli aromatitzat amb vainilla, és d'aquelles cosetes ben trobades a la cuina.
Només necessitareu tenir preparat l'oli suau de vainilla amb antelació. Per tant, pocs entrants es preparen tan ràpidament i tenen un resultat tan extraordinari com la recepta que us proposo ara. Tasteu-la i en parlem!
1 tomàquet tipus Montserrat per persona
formatge fresc
oli suau de vainilla
crema balsàmica de Mòdena
una mica d'anet
sal normal
sal en escates
Variants:
Hi podeu afegir una mica de pebre negre
Es pot decorar amb unes fulles de menta, alfàbrega, romaní o farigola
Podeu canviar el formatge fresc per mató o mozzarella
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas1 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/79/88/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas1.jpeg)
Com us comentava, dies o setmanes abans haurem preparat un Oli suau de vainilla.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas2 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/80/42/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas2.jpeg)
Aquesta és una amanida de tomàquet, bàsicament. Per tant, procureu aconseguir els tomàquets més bons del vostre entorn. No cal dir que si són ecològics i de temporada molt millor. Jo he emprat tomàquets tipus "Montserrat", que són força saborosos.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas3 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/80/69/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas3.jpeg)
Un cop net, tallarem el tomàquet a rodanxes molt fines per fer-ne el carpaccio. Jo ho faig amb ganivet però si teniu algú estri de cuinar per a fer carpaccio millor. Retireu totes les llavors possibles.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas4 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/80/96/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas4.jpeg)
El formatge fresc pot ser el que més us agradi, però és recomanable que tingui un gran contingut en nata.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas5 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/81/23/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas5.jpeg)
Col·locarem quatre petites porcions en el centre del plat.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas6 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/81/50/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas6.jpeg)
Cobrirem el formatge amb uns talls ben prims de tomàquet.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas7 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/81/77/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas7.jpeg)
Els salarem una mica amb sal normal.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas8 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/82/04/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas8.jpeg)
Ho amanirem amb oli suau de vainilla.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas9 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/82/31/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas9.jpeg)
Ara hi posarem una segona capa de tomàquet.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas10 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/82/58/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas10.jpeg)
A continuació hi tirarem una mica d'anet per sobre, molt lleugerament.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas11 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/82/85/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas11.jpeg)
I salarem amb una mica de sal en escates.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas12 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/83/12/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas12.jpeg)
Una mica més d'oli de vainilla...
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas13 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/83/39/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas13.jpeg)
i ja per acabar, unes gotes de crema balsàmica de Mòdena.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas14 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/83/66/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas14.jpeg)
Meravellós entrant per a qualsevol àpat.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas15 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/84/47/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas15.jpeg)
Us encantarà.
![carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas16 carpaccio tomaquet formatge fresc oli suau vainilla pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/84/20/carpaccio-tomaquet-formatge-fresc-oli-suau-vainilla-pas16.jpeg)
Ummm... grandiosa amanida amics meus. Bon profit!