Unes postres ben vistoses i que no costen massa de fer, ho veureu. Les recomano, sobretot, quan tingueu feta una macedònia, i així aprofiteu per donar-li una altra textura i presentació.

La fruita, la triturarem i en farem una crema espessa que barrejarem també amb iogurt....i amb el suc colat de la macedònia en farem una gelatina amb agar-agar. L'excel·lent Gelat de llet amb vainilla i nous de macadàmia La Fageda serà l'element protagonista del plat. Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Macedònia al licor". Som-hi.

Ingredients

400 g de macedònia de fruites fresques amb licor

4 g d'agar-agar per mig litre de líquid

1 iogurt de maduixa

1 gelat de llet amb vainilla i nous de macadàmia La Fageda

 

Variants:

Podeu decorar amb coulis de maduixa

Preparació
1.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas1

Partirem del supòsit que ja tenim feta la nostra macedònia, i que ja ha reposat 24 hores.

2.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas2

Colem el líquid de la macedònia.

3.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas3

Utilitzarem l'alga agar-agar per a gelificar aquest suquet.

4.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas4

Per a un litre de preparació que vulguem gelificar, s'ha d'afegir:

- 1,5gr d'agar-agar si volem una textura molt tova

- 4 g si volem una textura tova però consistent (textura tipus flam, que es trenca amb molta facilitat)

- 10 g si volem una textura dura

5.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas5

En aquest cas que treballarem amb mig litre de líquid... hi posaré una cullerada (3g). Busquem una textura consistent, però no massa massa dura.

6.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas6

Remeneu fins a dissoldre completament l'agar-agar i feu-lo bullir un parell de minuts.

7.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas7

Mentre, amb la fruita de la macedònia... farem la nostra crema.

8.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas8

Ho triturem tot plegat amb el turmix. Podeu incorporar unes gotes de llimona per limitar l'oxidació de la fruita.

9.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas9

A continuació incorporem el iogurt i tornem a barrejar-ho tot amb el turmix.

10.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas10

Ens ha de quedar una crema espessa com aquesta.

11.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas11

Ho reservem a la nevera.

12.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas12

Ja ha bullit un parell de minuts i parem el foc.

13.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas13

He utilitzar un motlle qualsevol que tenia per a donar forma a la gelificació del suc de macedònia.

14.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas14

Deixeu-lo reposar a temperatura ambient...

15.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas15

... i després a la nevera, un parell d'hores mínim, fins que veieu que es poden desemmotllar amb facilitat.

16.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas16

Abans d'emplatar, traiem el gelat del congelador per desglaçar-lo una mica. Un gran gelat, eh?

17.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas17

En un plat fons, hi posem una base de crema de macedònia...

18.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas18

Agafem uns trossos de la gelatina del suc de macedònia i decorem al gust.

19.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas19

Finalment, hi posarem un gota de "grosella", "coulis de maduixa" o xarop (sirope) de maduixa... i amb un escuradents li donem forma.

20.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas20

Finalment, col·loquem una bola de gelat enmig...

21.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas21

Unes bones postres.

22.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas22

Ummm...

23.
crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas23

Si voleu, podeu aprofitar per fer un coulis de maduixa... i serviu la crema de macedònia en got que també queda molt bé. Bon profit!