Us presento la Mona de Pasqua més tradicional de totes. Si busqueu per internet, trobareu que hi ha diferents receptes per elaborar la massa, utilitzant massa mare, etc.

Però en moltes pastisseries ja us dic que és molt habitual fer servir la mateixa massa del brioix. Ja veureu que no té gaire misteri el tema. Només haureu de coure un ou prèviament.

Ingredients

300 g de pasta de brioix

1 ou dur

1 ou batut per pintar

sucre llustre

 

Preparació
1.
mona pasqua tradicional pas1

Us recomano la lectura de la recepta "Brioix".

2.
mona pasqua tradicional pas2

Un cop reposat... estireu-lo una mica...

3.
mona pasqua tradicional pas3

... que quedi pla, amb un gruix d'un dit aproximadament.

4.
mona pasqua tradicional pas4

Ara, fent una mica de pressió, incrustarem un ou dur enmig.

5.
mona pasqua tradicional pas5

I ja està. 

6.
mona pasqua tradicional pas6

Heu de deixar que llevi la massa durant un parell o tres hores. Però jo, com ja us he explicat, utilitzo la tècnica de posar el forn en mode estufa per accelerar el procés i en 35-40 minuts ja la tinc pujada. Us recomano la lectura del consell: "Com accelerar el procés de fermentació".

7.
mona pasqua tradicional pas7

Com podeu observar... ha llevat el triple.

8.
mona pasqua tradicional pas8

Ara només l'hem de pintar amb ou batut, i amb cura per no abaixar la massa.

9.
mona pasqua tradicional pas9

Enforneu la mona 200-220ºC durant uns 10-12 minuts. Però vigileu-la bé perquè el brioix es crema molt ràpid. Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240º durant la meitat de temps. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins.

10.
mona pasqua tradicional pas10

Ja està cuita.

11.
mona pasqua tradicional pas11

Deixeu-la refredar una estona.

12.
mona pasqua tradicional pas12

Tireu una mica de sucre llustre per sobre amb l'ajut d'un petit sedàs.

13.
mona pasqua tradicional pas13

Quatre plomes... i apa, ja tenim una Mona Tradicional.

14.
mona pasqua tradicional pas14

Ara a veure qui se la fot... havent mona "de l'altra" també. Però està molt bona, eh?

15.
mona pasqua tradicional pas15

Bon Profit!