Us recomano unes postres tan bones com el pionono de crema. Quan el feia a la pastisseria no li dèiem pionono, li dèiem "Milanos", però eren les mateixes postres el doble de grans. El pionono, com el milano, es compon de dues parts: una fina làmina de pa de pessic enrotllat formant un cilindre (la base del pastís), «emborratxat» amb algun tipus de líquid molt dolç que li dona una textura agradable i fresca, coronat amb crema torrada.

Total, que és un pastisset molt desitjable, a que sí?

 

Ingredients

1 o 2 planxes de tortada

crema pastissera (1 litre)

sucre

gelatina de poma

brandi/conyac

Variant:

Sucre bany (almívar)

Es poden decorar amb xocolata... o farcir amb crema de xocolata

Preparació
1.
milanos crema pas1

Primer de tot, hem fet un parell de planxes de pa de pessic. Us recomano la lectura de la recepta "Planxes (amb emulsionant)".

2.
milanos crema pas2

Es pot apreciar l'esponjositat de la planxa.

3.
milanos crema pas4

La remenarem bé.

4.
milanos crema pas5

Ara banyarem (una mica) la planxa amb brandi directament.

5.
milanos crema pas6

Es podria banyar amb una barreja de brandi i almívar de sucre, però com que la crema que té molt de sucre, he preferit obviar-lo i banyar-lo amb licor directament. Penseu si han de menjar els crios i fer una banda sense licor, si cal.

6.
milanos crema pas7

Ara escampem una bona quantitat de crema per sobre de la planxa. Recordeu treballar la planxa amb el seu propi paper a sota (ja separat de la planxa) per poder-la moure sense que se'ns trenqui. També us recomano deixar la part blanca a sota. Un cop muntat quedarà més maco.

7.
milanos crema pas8

Una bona capa de crema, però sense passar-nos.

8.
milanos crema pas9

Ara li posaré un altre capa de planxa. Com us he comentat abans, aquesta segona capa no cal, ja que us quedaran peces força grans. Com vulgueu.

9.
milanos crema pas10

... i tornem a banyar, clar.

10.
milanos crema pas11

Ara, i utilitzant el paper que tenim col.locat a sota, anirem enrotllant les planxes... exactament igual que per fer un braç de gitano.

11.
milanos crema pas12

Poc a poc, que la crema no es domina tan bé com la nata....

12.
milanos crema pas13

Molt bé.

13.
milanos crema pas14

Ara anirem tallant rodanxes més o menys amples, segons el nostre gust.

14.
milanos crema pas15

Com que jo les serviré dins d'aquestes cassoletes de fang, faré llesques més amples.

15.
milanos crema pas16

Amb això li podríem dir un super pionono, pel seu tamany.

16.
milanos crema pas17

Però que bo que és...

17.
milanos crema pas18

Un cop els tenim tots col·locadets...

18.
milanos crema pas19

... els guardarem a la nevera fins l'hora de servir-los. Ara seria el moment de passar el cava de la nevera al congelador... que després no ens enrecordem mai, titots.

19.
milanos crema pas20

Sempre us he dit que tot el que s'hagi de cremar... millor fer-ho al moment, ja que el sucre caramelitzat s'estova ràpidament... i és important gaudir de la capa cruixenta de sucre cremat.

20.
milanos crema pas21

A l'hora de servir-los, omplirem la mànega amb crema i posarem una bona quantitat de crema per sobre.

21.
milanos crema pas22

Ara és qüestió d'ensucrar...

22.
milanos crema pas23

... i de cremar el sucre... tancant totes les portes del pis i amb l'estractor a la màxima potència... ja que fareu molt de fum...

23.
milanos crema pas24

Si teniu xocolata granillo...

24.
milanos crema pas25

... o ametlla crocant... els podeu fer servir per a decorar els milanos.

25.
milanos crema pas26

Ja per acabar, escalfarem una mica de gelatina de poma...

26.
milanos crema pas27

... i pintarem els nostres milanos...

27.
milanos crema pas28

I ja els tenim apunt per servir.

28.
milanos crema pas29

... i no us oblideu del cava!... que estigui molt i molt fred! Bon Profit!