La crema anglesa vindria a ser el mateix que una crema catalana però sense afegir midó de cap mena. La textura ha de ser líquida però cremosa. S'utilitza molt per acompanyar postres de tota mena, sobretot la Tarta TatínPastís de Poma o altres preparacions amb gelat

Com veureu, us mostraré com fer l'elaboració més clàssica d'ou i una senzilla variant de xocolata que incorpora cacau. És recomanable fer ús d'un termòmetre de cuina, ja que haurem de pasteuritzar els ous sense coure'ls arribant als 80 graus durant un temps i refredant la barreja de seguida. Altrament, si fem una cocció més alta, farem una truita, el que no ens interessa. A continuació us explico el procés pas a pas. Som-hi!

Ingredients

250 ml de llet 

3 rovells d'ou 

60 g de sucre

una beina de vainilla

Variants:

En comptes d'utilitzar vainilla líquida o en pols, es pot fer bullir la llet amb una beina de vainilla que retirarem abans d'incorporar els ous. 

Es poden usar altres aromes com taronja, coco, etc. 

Es pot afegir una mica de licor (Cointreau, Licor 43, Rom, etc.) 

Es pot afegir una cullerada de cacau en pols per fer la versió de xocolata.

Es important utilitzar un termòmetre de cuina

Preparació
1.
crema anglesa pas1

Prepareu tots els ingredients. Si els ous són ecològics millor, més bo quedarà.

2.
crema anglesa pas2

El que primer heu de fer és pesar la llet i posar-la en un recipient a escalfar.

3.
crema anglesa pas3

Partiu la beina de vainilla i amb la punta del ganivet retireu la polpa interior. És poca, però molt intensa.

4.
crema anglesa pas4

Poseu aquesta polpa dins la llet.

5.
crema anglesa pas5

I poseu també la beina.

6.
crema anglesa pas6

De seguida que arrenqui el bull, ja podeu apagar el foc.

7.
crema anglesa pas7

Deixeu que es refredi una mica i llavors la tapeu amb un paper film per deixar-ho infusionant mentre preparem la resta.

8.
crema anglesa pas8

En un bol poseu els rovells d'ou.

9.
crema anglesa pas9

A continuació el sucre. Ja sabreu que el sucre pot cremar els rovells si els teniu massa estona. Per aquest motiu convé preparar-los quan tingueu la llet calenta, però no cremant.

10.
crema anglesa pas11

Ara, tireu un petit raig de llet dins els rovells. Aproximadament, com un got de tallat.

11.
crema anglesa pas12

I remeneu. D'aquesta manera aconseguireu no coure els ous amb el canvi de temperatura.

12.
crema anglesa pas13

Seguidament, ja hi podeu anar incorporant a poc a poc la resta de la llet als rovells. Retireu la beina de vainilla.

13.
crema anglesa pas14

Ara, coleu la barreja i passeu-la a un recipient per coure-la.

14.
crema anglesa pas15

A foc més aviat baix, aneu donant temperatura a la crema. Jo us recomano fer servir una llengua o espàtula de silicona. Heu d'evitar que s'enganxi donant voltes a poc a poc.

15.
crema anglesa pas16

Controleu la temperatura. Quan superi els 80 graus, ja podeu apagar el foc.

16.
crema anglesa pas17

Per comprovar que la crema anglesa té la textura perfecta només heu de mullar una cullera i passar el dit. Si la separació es manté la textura és correcte, altrament li faltarà cocció.

17.
crema anglesa pas18

Passeu la crema a un nou recipient.

18.
crema anglesa pas19

I escureu-ho bé.

19.
crema anglesa pas20

Cobriu el recipient amb un paper film. Ara cal refredar ràpidament la crema. Ho podeu fer introduint aquest recipient en un altre amb aigua i gel.

20.
crema anglesa pas21

Altrament, com he fet jo, podeu introduir-la dins el congelador durant uns 15-20 minuts.

21.
crema anglesa pas22

Passat aquest temps, reserveu la crema a la nevera fins el moment d'utilitzar-la. La podeu fer el dia abans, però no convé conservar-la més de dos dies (com totes les cremes amb ou).

22.
crema anglesa pas23

I ara si, ben freda, ja la podeu servir.

23.
crema anglesa pas24

Podeu fer una copa amb gelat de vainilla i engrunes de xixona, per exemple, molt bona!

24.
crema anglesa pas25

A més, podeu fer la versió de xocolata afegint una mica de cacau en pols.

25.
crema anglesa pas26

Per aquesta quantitat de llet (250ml) en tindreu prou amb una cullerada de cacau en pols pur (no us recomano utilitzar colacao o similars).

26.
crema anglesa pas27

Barregeu la crema, un cop feta i freda, amb el cacau, i ja la podeu servir.

27.
crema anglesa pas28

Com veieu, jo l'he utilitzat per decorar un plat amb dues cremes. Bon profit!