Per fer la lasanya serà necessari preparar la salsa bolonyesa i la salsa beixamel. Us recomano preparar la salsa bolonyesa un dia abans, que es necessita temps. Deixar la carn reposar li anirà molt bé i amalgamarà tots els gustos. La salsa estarà més bona. A més, la necessiteu freda per poder muntar les plaques de lasanya. És també una manera de repartir la feina. 

Un cop teniu feta la salsa bolonyesa, muntar la lasanya és fàcil i només haureu de dedicar temps a la beixamel. Aquesta recepta és el resultat de totes tres elaboracions. Espero que us agradi!

Ingredients

500 g de salsa bolonyesa 

300 g de salsa beixamel

1 caixa de plaques de lasanya

formatge per gratinar

mantega

Variants:

S'hi pot afegir tomàquet fregit a la beixamel

Podeu utilitzar diferents tipus de formatge per gratinar o una barreja de tots

Preparació
1.
lasanya carn pas1

Com us explico a la introducció, prèviament heu de preparar la salsa bolonyesa. Millor si ho feu el dia abans i la deixeu reposar.

2.
lasanya carn pas2

Penseu que aquesta salsa bolonyesa necessita uns 90-100 minuts. 

3.
lasanya carn pas4

Per fer la lasanya, avui en dia es poden utilitzar plaques de pasta que no necessiten cocció prèvia com es feia antigament. Això va a gustos. Per tant, podeu comprar les plaques de tota la vida i coure-les amb aigua bullent (com per fer canelons tradicionals) o fer servir aquestes plaques sense cocció. És cert que aquestes últimes queden lleugerament "al dente". Si us agrada la pasta ben cuita, us recomano les plaques per coure.

4.
lasanya carn pas5

En qualsevol cas, serà necessari submergir aquestes plaques amb aigua bullent durant un temps (el que indiqui el fabricant). 

5.
lasanya carn pas6

A partir d'aquí, ja podem començar a muntar la lasanya amb una primera capa de pasta.

6.
lasanya carn pas7

Seguidament, repartiu una capa generosa de salsa bolonyesa per sobre.

7.
lasanya carn pas8

Repetiu el mateix procés.

8.
lasanya carn pas9

I així fins a aconseguir tres capes. Podeu posar menys farciment i més pisos de pasta, com us agradi. A l'última capa ja no li heu de posar carn.

9.
lasanya carn pas10

És el moment de preparar una bona beixamel. Com us indico al principi, us deixo l'enllaç a la recepta detallada en els ingredients.

10.
lasanya carn pas11

Paciència i bona lletra.

11.
lasanya carn pas12

Fins que tingui una textura líquida però alhora quallada.

12.
lasanya carn pas13

La repartiu per sobre de la lasanya. A mi m'agrada posar una mica de formatge per sota de la beixamel.

13.
lasanya carn pas14

I després posar-ne més per sobre, és clar.

14.
lasanya carn pas15

Amb aquesta mena d'elaboracions, us recomano fer quantitats més grans i aprofitar per congelar.

15.
lasanya carn pas16

També podeu fer el mateix amb uns macarrons, i cobrir-los amb beixamel.

16.
lasanya carn pas17

Així ja teniu alguns dinars arreglats!

17.
lasanya carn pas18

Finalment, abans de gratinar la lasanya al forn, poseu-hi uns daus de mantega per sobre. Per si faltava greix! Però certament, aporta un sabor i aroma imprescindibles en una pasta gratinada. Us ho recomano, amb moderació.

18.
lasanya carn pas19

I per fi, ja està feta!

19.
lasanya carn pas20

Serviu-la ben calenta, sobretot.

20.
lasanya carn pas21

Aquestes són d'aquelles fotos que no pots mirar quan tens molta gana. No es passa bé, oi?

21.
lasanya carn pas22

El secret d'una bona lasanya és el farciment, la salsa bolonyesa, i com no, una bona beixamel. La resta, ben fàcil.

22.
lasanya carn pas23

Bon profit!