Us presenten un plat excel·lent, unes guatlles al forn. Les guatlles són ocells d'aspecte arrodonit i d'alimentació principalment granívora per bé que també complementen la seva dieta amb insectes. Fan el niu a terra, de vegades dins dels camps de cereals. Són objecte també de l'avicultura i se n'aprofita sobretot la carn i els ous.

Val a dir que es tracta d'una carn peculiar, una mica dura potser, de tipus caça i amb un sabor intens. A mi com m'agraden és amb escabetx, però he de reconèixer que a la brasa o al forn, com veurem avui, també són força bones. Que vagi de gust!

Ingredients

8 guatlles

4 patates a rodanxes

4 tomàquets tallats per la meitat

oli d'oliva

1 ceba trinxada

1 got d'aigua

1 got de vi ranci

1 llimona

orenga

farigola

pebre

sal

julivert

all

Variants:

- Hi podeu posar altres herbes (romaní, sajolida, etc..)

- Si no teniu vi ranci, podeu fer servir vi blanc

Preparació
1.

Prepareu les verdures.

2.

I les guatlles. Demaneu a la carnisseria que us les netegin però conserveu-les senceres, tot i que també es poden fer al forn obertes per la meitat.

3.

Poseu el forn a escalfar, a uns 200 graus centígrads. Saleu les guatlles.

4.

I empebreu-les.

5.

Peleu i talleu les patates a rodanxes.

6.

Ara, en una safata de forn, tireu-hi un bon raig d'oli d'oliva i col·loqueu la ceba tallada.

7.

Poseu també les patates i els tomàquets tallats per la meitat. Jo he fet servir tomàquets de penjar.

8.

Poseu-hi també la llimona, tallada a trossos.

9.

I l'all i julivert. No cal que el talleu massa petit, és per donar gust.

10.

De nou, tireu un bon raig d'oli d'oliva per sobre de tot plegat. Saleu i empebreu una mica els tomàquets i les patates.

11.

Col·loqueu les guatlles a sobre i poseu-hi una mica d'orenga.

12.

Molt bé.

13.
14.

Ja ho tenim gairebé a punt.

15.

Tireu un raig de vi ranci. Com una copa aproximadament. Si no teniu vi ranci hi podeu posar vi blanc.

16.

I la mateixa quantitat d'aigua.

17.

Ho enforneu a 200 graus on hi estaran al menys uns 45 minuts. Cada 15 minuts procureu ruixar la carn amb el suquet.

18.

Als 20 minuts de cocció li podeu donar la volta a les guatlles.

19.

Passats els 45 minuts tasteu si la carn està ben cuita, així com les patates.

20.

Si considereu que necessita un cop de torrat, poseu-les amb el grill superior uns 10 minuts més.

21.

Fins que tinguin aquest bonic color daurat. Un aspecte magnífic!

22.

I ja les podeu servir, amb patateta, ceba, tomàquet i salsa. Bon Profit!