Avui us porto un mar i muntanya interessant. Farem uns gambots frescos a la planxa que servirem acompanyats d'un trinxat de bolets amb bacallà i tomàquet xerri. Us haig d'advertir que a mi m'agrada menjar-me la fulla del romaní, tot i que reconec que a molts us pot resultar incòmode en trobar-te-la al plat. En aquest cas, sempre podeu fer servir romaní en pols o, directament, ometre el seu ús.

Per la resta, veureu quina recepta més senzillota de fer i què "resultona" acaba sent. Un plat d'aquells amb el que quedareu bé. Que vagi de gust!

Ingredients

1 o 2 gambots per persona

500 g de rovellons

100 g de llom de bacallà dessalat

un grapat de tomàquets xerri

brots de romaní fresc

50 cl de llet

1 cullerada de pols de nyora

1 gra d'all

julivert

oli d'oliva

sal

Variants:

Hi podeu afegir un bitxo picant

Podeu fer servir nata líquida o llet evaporada, o no posar-ne

Es pot fer amb gambes o llagostins i altres tipus de bolets

Preparació
1.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas1

Preparem els principals ingredients d'aquesta recepta.

2.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas2

Netegeu i trieu els bolets. Feu-los a trossos.

3.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas3

Renteu els tomàquets.

4.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas4

Dessaleu correctament el bacallà.

5.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas5

I renteu els gambots.

6.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas6

Renteu el romaní i trieu els brots més tendres.

7.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas7

Tallarem els tomàquets per la meitat.

8.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas8

I els barrejarem amb unes fulles de romaní. Després ho barrejarem tot amb el bacallà i els bolets, per tant, el fet de posar el romaní amb el tomàquet no va més enllà que la mera agrupació d'ingredients.

9.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas10

I escaldarem el bacallà dessalat.

10.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas11

Manteniu-lo submergit durant uns segons, màxim un minut i reserveu-lo.

11.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas12

Un cop fred, ens serà molt fàcil esmicolar el bacallà.

12.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas13

Ara, mentre escalfem la planxa, salarem els gambots.

13.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas14

I els posem a fer, amb el foc ben fort.

14.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas15

És interessant fer coincidir les coccions del remenat de bolets amb la del marisc.

15.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas16

Per tant, al mateix temps, amb una altra paella, saltarem els bolets.

16.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas17

A foc molt fort. Deixeu que perdin l'aigua i que es comencin a torrar.

17.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas18

Li donarem la volta als gambots.

18.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas19

Hi afegirem una mica de pebre negre també.

19.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas20

Ara incorporem els tomàquets amb el romaní.

20.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas21

I ho salarem una mica. No us passeu que el bacallà ja té sal.

21.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas22

Seguidament, hi posarem una mica de pols de nyora. La trobareu als herbolaris.

22.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas23

No gaire, que és força aromàtica.

23.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas24

I ja per acabar, hi posarem la llet.

24.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas25

El làctic ens farà lligar els sabors, tot i que també s'endurà la textura cruixent del saltat. Per tant, podeu posar la llet o no, com més us agradi.

25.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas26

Ja per acabar, hi afegirem el bacallà que hem esmicolat i ho deixarem reduir un parell de minuts. Rectifiqueu de sal si cal.

26.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas27

Els gambots estan a punt per servir.

27.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas28

En un plat posarem el remenat de bolets, tomàquets i bacallà i a sobre el gambot, amb unes escates de sal.

28.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas29

I ja podem servir-ho a taula. Una barreja interessant de sabors.

29.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas30

Imprescindible un bon vi d'acompanyament.

30.
gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas31

Bon profit!