La recepta d'avui és ben senzilla de fer, requereix poc temps a la cuina i sempre acabes obtenint un gran resultat. Com veureu, jo he preferit fer servir llet evaporada que té menys greix que la nata líquida o altres cremes de llet. Com sempre dic, la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar des d'un punt de vista nutritiu.

Aquesta "carn blanca" es pot acompanyar amb arròs bullit, patates fregides o una amanida. Espero que us agradi tant com a mi.

Ingredients

Rodanxes d'1,5 - 2 cm de gruix  

500 g de xampinyons frescos laminats

300 ml de crema de llet o llet evaporada

1 o 2 grans d'all laminats  

oli d'oliva

pebre negre  

sal

Variants:

- Podeu fer el mateix plat amb altres tipus de carn i bolets  

- Es pot sofregir una ceba juntament amb els xampinyons  

- Es pot fer amb porc ibèric

Preparació
1.
filet porc xampinyons carn blanca pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
filet porc xampinyons carn blanca pas2

Com us comentava, és interessant que el filet de porc estigui tallat una mica gruixut, o quedarà eixut.

3.
filet porc xampinyons carn blanca pas3

Rentem els xampinyons.

4.
filet porc xampinyons carn blanca pas4

I els tallem a làmines. Els reservem.

5.
filet porc xampinyons carn blanca pas5

Tallem també a làmines un parell de grans d'all.

6.
filet porc xampinyons carn blanca pas6

Posem la cassola o la paella a escalfar i mentrestant salem la carn per les dues bandes.

7.
filet porc xampinyons carn blanca pas7

L'empebrem també.

8.
filet porc xampinyons carn blanca pas8

Tirarem la meitat de l'all a la cassola, per aromatitzar l'oli.

9.
filet porc xampinyons carn blanca pas9

Seguidament, hi anirem col·locant els trossos de carn.

10.
filet porc xampinyons carn blanca pas10

Ho deixarem enrossir una mica.

11.
filet porc xampinyons carn blanca pas11

De seguida que agafi una mica de color, li donarem la volta. Heu de procurar que quedi la carn crua de dins.

12.
filet porc xampinyons carn blanca pas12

I ho reservem.

13.
filet porc xampinyons carn blanca pas13

En el mateix oli (tireu-ne més si cal), daurem la resta dels alls.

14.
filet porc xampinyons carn blanca pas15

Els salarem una mica.

15.
filet porc xampinyons carn blanca pas16

Remeneu-los bé, que vagin agafant color, a foc mitjà.

16.
filet porc xampinyons carn blanca pas17

Quina oloreta, eh?

17.
filet porc xampinyons carn blanca pas18

Empebreu-los una mica, si voleu.

18.
filet porc xampinyons carn blanca pas19

Quan el xampinyó estigui tou i hagi deixat anar tota l'aigua, hi abocarem la crema de llet.

19.
filet porc xampinyons carn blanca pas20

En aquest cas, he posat llet evaporada.

20.
filet porc xampinyons carn blanca pas21

Ben remenat, rectifiquem de sal...

21.
filet porc xampinyons carn blanca pas22

i que faci xup-xup una estona.

22.
filet porc xampinyons carn blanca pas23

Ho deixarem reduir durant uns 20 minuts a foc lent.

23.
filet porc xampinyons carn blanca pas24

Passat aquest temps, incorporarem a la cassola els filets de porc.

24.
filet porc xampinyons carn blanca pas25

Trinxeu una mica de julivert fresc.

25.
filet porc xampinyons carn blanca pas26

Afegiu-lo.

26.
filet porc xampinyons carn blanca pas27

Amb l'ajuda d'un drap per no cremar-vos, sacsegeu la cassola una mica. I deixeu-ho fer 5 minuts més.

27.
filet porc xampinyons carn blanca pas28

Ja ho tenim això.

28.
filet porc xampinyons carn blanca pas29

Deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir.

29.
filet porc xampinyons carn blanca pas30

I gaudir, que són dos dies!

30.
filet porc xampinyons carn blanca pas31

Acompanyeu el plat d'unes llesques de xapata i un bon vi negre.

31.
filet porc xampinyons carn blanca pas32

Bon profit!