No té cap misteri, ja ho sé. Però com sempre dic, vull deixar constància dels menjars tradicionals de la nostra terra... per bàsics que siguin i aquí en teniu una recepta més. D'aquesta mateixa manera podeu fer les gambes, les llagostes, el llamàntol o altre marisc. Així que si voleu llepar-vos els dits una bona estona... una mica de marisc... (i no busqueu dobles lectures!...marranots!) Acompanyeu-los amb un bon vinet, ben fresc, clar.

 

Ingredients

escamarlans frescos i vius (almenys 2 per persona)
oli d'oliva verge extra
julivert picat
2 alls
sal

Variants:

- Es pot tirar un raig de vi blanc per perfumar-los

Preparació
1.
escamarlans planxa all julivert pas1

D'escamarlarns n'hi ha molts, cert. Però és millor menjar una vegada de bons... que quaranta de dolents. Per tant, us recomano peces fresques i vives... i la mida ja dependrà una mica del que tingui el peixater.

2.
escamarlans planxa all julivert pas2

Pobres bèsties, eh!... si veièssiu com es mouen...

3.
escamarlans planxa all julivert pas3

Abans de res farem la picada d'all i julivert. Important. Molta gent pica l'all i el julivert i ho tira per sobre. Doncs no, s'ha de fer una picada.

4.
escamarlans planxa all julivert pas4

 Poseu en un morter els alls i un polsim de sal... i feu que l'all es torni una crema gairebé.

5.
escamarlans planxa all julivert pas5

Piqueu el julivert...

6.
escamarlans planxa all julivert pas7

... i l'incorporeu... i amb la mà de morter heu d'estar una estoneta... intentant desfer-ho tot plegat.

 

7.
escamarlans planxa all julivert pas8

Afegirem oli d'oliva, poc a poc.

8.
escamarlans planxa all julivert pas9

I seguirem amb la mà de morter. Lo ideal es tenir-no preparat una horeta abans. Així l'oli s'impregna bé de la resta d'elements... i es torna d'un color verdós i tot.

9.
escamarlans planxa all julivert pas10

Això va ràpid. En una planxa o paella ben calenta, tireu un parell de cullerades de picada.

10.
escamarlans planxa all julivert pas11

De seguida els escamarlans... i tireu més picada per sobre. Un polsim de sal també.

11.
escamarlans planxa all julivert pas12

Li donareu la volta... buscant aquell torradet que tan bona olor fa, però sense coure'ls massa estona.

12.
escamarlans planxa all julivert pas13

Un cop fets, tireu una mica més de picada en cru per sobre... i servir. 

13.
escamarlans planxa all julivert pas14

Quina flaire!

14.
escamarlans planxa all julivert pas15

Tinc la sort... (diguem-li així) que a la meva dona no li agraden... i sempre em toca menjar-me la seva part.

15.
escamarlans planxa all julivert pas16

Xucleu el cap... la pell... menjeu-vos la carn... i finalment... rossegueu les pinces.

16.
escamarlans planxa all julivert pas17

Suqueu la carn a l'oli... que és un bé de Déu.

17.
escamarlans planxa all julivert pas18

Si són molt grans... els podeu partir per la meitat i fer-los així.

18.

Bon Profit!