La recepta que et proposo avui és un cremós de formatge amb mores: senzill d’executar, sorprenent de gust i ideal per servir ben fred. Són unes postres que combinen la frescor de la fruita amb la textura suau del formatge cremós, aconseguint un contrast que agrada a tothom. A més, no necessita forn, només nevera: en un parell d’hores de repòs a uns 4 °C ja tindràs un resultat perfecte. Pots presentar-lo en gotets individuals, decorats amb unes fulles de menta fresca i unes quantes mores senceres al damunt, o bé en un motlle gran si prefereixes servir-lo a taula. Triomfaràs segur!

Què t'aporta aquesta recepta?

Sabies que les mores tenen més vitamina C que les taronges? No només això, sinó que tenen molts antioxidants, fibra i minerals que contribueixen a reforçar el sistema immunitari i a cuidar la pell. Tot i que la seva temporada és relativament curta —principalment a finals d’estiu i inicis de tardor, quan les mores salvatges arriben al punt òptim de maduració—, sempre és bona idea congelar-ne o comprar-ne en format de confitura per poder gaudir-ne tot l’any. I és que les mores són molt versàtils, tant en plats dolços com salats.

Ingredients
  • 150 g mores fresques i netes
  • 100 g sucre
  • 280 g de mascarpone
  • 2 iogurts grecs
  • Galetes tipus “Maria”
  • 30 g mantega
  • Menta fresca per decorar
Preparació
1.

Renta bé les mores. 

2.

Passa-les a un recipient amb el sucre i posa-les a coure. 

3.

Ves remenant el conjunt. El sucre s'anirà fonent.

4.

Deixa-ho fer uns 10 min aproximadament i a continuació cola-ho per retirar les llavors. 

5.

Prem-ho bé. Et quedarà una pasta de llavors que descartarem. 

6.

El que es busca és aquesta mena de xarop dolç. 

7.

En un recipient, posa-hi el formatge. 

8.

I els iogurts. Si vols una textura més cremosa encara, s'hi pot afegir un raig de llet. 

9.

Ara, incorpora el xarop de mores a la barreja, però reserva una mica per decorar.

10.

I ho integres molt bé.

11.

Quin color!

12.

Pots passar-ho a una mànega pastissera si vols. 

13.

Ara, esmicola unes galetes. 

14.

Cal fondre la mantega i barrejar-la amb les galetes. 

15.

Aquesta pasta servirà com a base. Posa una primera capa de cruixent de galeta en una copa o got. Reserva una mica de galetes per decorar. 

16.

Ara, posa-hi el cremós de mores.

17.

Decora amb trossos de galeta i mores. 

18.

I, finalment, tira-hi un raig de xarop de mores per sobre. 

19.

Decora amb una fulla de menta fresca i reserva-ho a la nevera. 

20.

Aquest plat s'ha de consumir molt fred. Per tant, treu-lo de la nevera just abans de servir-lo. D'aquesta manera, podràs assaborir millor els ingredients. Bon profit!