Ja hem vist com fer l'autèntica crema pastissera de pastisseria. I és clar, es fa amb sucre. Avui us mostraré una alternativa per fer la crema pastissera sense sucre. Evidentment que és apta per diabètics, però jo us proposo que la feu i la tasteu, ja que queda igual de bona que l'altra... però resulta que engreixa menys. No és que estigui obsessionat per guardar la línia, però fer un bon ús dels edulcorants pot arribar a ser una millora general per a tots els consumidors... i és que ens foten massa sucres en tot el que mengem!

En qualsevol cas, i si no us ho impedeix cap malaltia, tampoc no es tractaria de substituir el sucre al 100%. Com que aquest edulcorant es tracta a parts iguals que el sucre... podeu posar meitat i meitat o fer les vostres proporcions per a obtenir un excel·lent resultat però amb menys calories. A mi, personalment, m'ha agradat molt el resultat... vaja, que si no t'ho diuen... no saps que no porta sucre. Som-hi.

Ingredients

1/2 litre de llet  

2 rovells d'ou (si són ous de gallines ecològiques millor)

125 g d'edulcorant "Dayelet Cremas"  

40 g de midó  

color alimentari "ou" (groc)  

vainilla líquida o en pols

canyella en canonet o en pols  

Variants:  

- Si no teniu midó (de venda en farmàcies) podeu utilitzar farina de blat de moro "maizena"

Preparació
1.
crema pastissera sucre pas1

Utilitzaré la vainilla liquida de la casa Vahiné.

2.
crema pastissera sucre pas2

Per a aquesta quantitat de crema, hi posarem mig tap.

3.
crema pastissera sucre pas3

Hi posem els rovells d'ou.

4.
crema pastissera sucre pas4

Una mica de colorant d'ou, de venda en botigues especialitzades. 

5.
crema pastissera sucre pas5

Podeu posar un canó de canyella amb la llet a bullir... o directament canyella en pols.

6.
crema pastissera sucre pas6

A mi m'agrada el toc de canyella en pols.

7.
crema pastissera sucre pas7

Ara, posem 1/3 part de la llet amb els rovells... i la resta la posem en un cassó per bullir.

8.
crema pastissera sucre pas8

Incorporem també el midó.

9.
crema pastissera sucre pas9

Ho remenem tot plegat...

10.
crema pastissera sucre pas10

... fins a dissoldre tot el midó.

11.
crema pastissera sucre pas12

Ara hem de fer bullir la llet amb el sucre, però en aquest cas hem dit d'emprar edulcorant, de la casa "Dayelet".

12.
crema pastissera sucre pas13

Com que és la mateixa proporció... hi posarem 125 g d'edulcorant a la llet.

13.
crema pastissera sucre pas14

Ho remenem una mica....

14.
crema pastissera sucre pas15

... i esperem fins que bulli.

15.
crema pastissera sucre pas16

Quan bulli... incorporeu la barreja que teníem preparada i la coleu, per evitar els trossets de closca d'ou.

16.
crema pastissera sucre pas17

Abaixeu el foc al mínim i ara remeneu poc a poc... evitant que s'enganxi al cul i les parets.

17.
crema pastissera sucre pas18

En pocs minuts... quan tingui una textura consistent... ja podeu apagar el foc.

18.
crema pastissera sucre pas19

 La reservem dins un bol.

19.
crema pastissera sucre pas20

Per evitar que faci pell... hi posarem un paper film a sobre, en contacte amb la crema.

20.
crema pastissera sucre pas21

Ara deixeu-la refredar a temperatura ambient i després fiqueu-la a la nevera.

21.
crema pastissera sucre pas22

Un cop freda, ja la podreu utilitzar per a les vostres elaboracions.

22.

Com aquesta coca de crema sense sucre. Bon Profit!