De nou una recepta de pastisseria. Un clàssic entre clàssics. De canyes de crema en trobareu de moltes formes però bàsicament totes estan fetes amb pasta de full i suposadament crema pastissera. I és que no és fàcil trobar bones canyes amb bona crema. Per això, avui veurem com fer-les a casa. Si no voleu fer el full, podeu utilitzar les planxes de pasta de full per estirar que venen. Us recomano tenir la crema pastissera feta del dia anterior.

Ingredients

1 planxa de pasta de full  

crema pastissera

ametlla en gra

sucre

1 ou batut

  

Variants:

- Podeu fer uns talls a la part superior de la canya de crema

- Es pot fer la mateixa decoració lateral que fem per a una canya de cabell d'àngel

Preparació
1.
brioixeria canya crema pas1

Estirem una planxa de pasta de full.

2.
brioixeria canya crema pas3

Per cada canya, i aproximadament, necessitareu un pam d'amplada per un pam de llargada.

3.
brioixeria canya crema pas4

Omplim una mànega pastissera amb crema.

4.
brioixeria canya crema pas5

Posem la crema a la part central de la planxa de full i sense arribar al final.

5.
brioixeria canya crema pas6

Ara, i per a garantir que s'enganxi el full entre sí, hi posarem una tira d'aigua amb el dit mateix. No s'ha de pintar, només establir una zona més humida, com fem al tancar amb una carta de paper. Però amb aigua, no amb saliva és clar! jeje.

6.
brioixeria canya crema pas7

Ara cobrim la crema amb el full fins la part que hem humitejat.

7.
brioixeria canya crema pas8

Tornem a humitejar...

8.
brioixeria canya crema pas9

... i tanquem l'altre banda sobre aquesta última. No m'explico gaire bé, però la imatge queda prou clara.

9.
brioixeria canya crema pas10

Finalment, col·locarem les canyes cap per avall en una safata de forn i sobre un paper tipus cuisson.

10.
brioixeria canya crema pas11

Batem un ou i pintem el full.

11.
brioixeria canya crema pas12

Podeu utilitzar ametlla en gra o filada.

12.
brioixeria canya crema pas13

Una mica d'ametlla.

13.
brioixeria canya crema pas14

Una mica de sucre també.

14.
brioixeria canya crema pas15

I al forn, a uns 200 graus durant uns 12-14 minuts. Vigileu que no es cremin.

15.
brioixeria canya crema pas16

La canya ha de tenir un bonic color.

16.
brioixeria canya crema pas17

Un cop fredes, poseu un paper per cobrir una part de la canya i tireu sucre llustre a la resta.

17.
brioixeria canya crema pas18

Ja les podem presentar.

18.
brioixeria canya crema pas19

I aquí teniu unes delicioses canyes de crema pastissera autèntica.

19.
brioixeria canya crema pas20

En partim una pel mig?

20.
brioixeria canya crema pas21

No us venen ganes de fer-li una queixalada?

21.
brioixeria canya crema pas22

Bon profit!

22.I PER BEURE...
brioixeria canya crema pas23