No podia faltar la recepta de les clàssiques carxofes fregides, sempre tan bones i que tan bé acompanyen molts altres plats. De nou, assenyalar que el missatge de publicar aquests tipus de receptes no és precisament mostrar la seva bàsica elaboració, sinó recordar la seva existència i posicionar-les dins el nostre receptari com a recurs per al dia a dia.

Com ja sabreu, la carxofa té moltes propietats organolèptiques i nutritives. La seva proporció de proteïnes i hidrats de carboni són molt significatius en comparació amb la resta de verdures. Els minerals que en destaquen són el calci, sobretot, el fòsfor i el ferro, així com les vitamines A, C i del grup B. Són de gran eficàcia contra les afeccions hepàtiques, ja que constitueix un veritable protector del fetge, molt recomanable en cas d'hepatitis (A i B), cirrosis, degeneració greixosa del fetge causada per l'alcohol, hepatitis alcohòlica, intoxicació per medicaments i sempre que es desitgin potenciar les funcions desintoxicants del fetge.

Però el millor de tot és que són molt bones al paladar, oi que sí?

Ingredients

3 carxofes fresques

1 llimona

oli per fregir

sal

Preparació
1.

Primer de tot haureu de pelar i tallar les carxofes. Però la carxofa s'oxida molt ràpidament i es posa negra. Què podem fer?

2.

Ompliu un bol amb aigua.

3.

Espremeu el suc d'una llimona dins l'aigua. En aquesta barreja els talls de carxofa no s'enfosquiran. Hi ha qui fa servir julivert en comptes de llimona.

4.

Ara si, talleu part del tronc.

5.

I la part superior de la carxofa.

6.

Retalleu el cor i part externa del tronc.

7.

I ara si, podeu tallar la carxofa a làmines.

8.

Molt bé.

9.

Col·loqueu aquestes llesques de carxofa dins l'aigua amb llimona temporalment. Ara prepareu una paella amb abundant oli per fregir fins que estigui calent.

10.

A continuació, assequeu els talls de carxofa amb un paper.

11.

I ja els podeu fregir. Comproveu amb si l'oli és ben roent.

12.

Feu diverses tandes per tenir controlat en tot moment el temps de cocció. Convé no apilar-les.

13.

Doneu-li la volta amb l'escumadora i quan siguin daurades retireu-les.

14.

I saleu-les.

15.

I ja les podeu servir, ben calentes. De tapa o de guarnició per a la carn o el peix.

16.

Bon profit!