Fa un temps us vaig mostrar com fer una de les millors postres que conec: la pinya cremada al whisky amb crema cremada. Doncs bé, avui us porto una versió d'aquella excel·lent recepta, un carpaccio. El resultat, en termes de gust, ha estat pràcticament el mateix, tot i que no tindrem tanta superfície de sucre cremat. En aquesta versió abusarem més del licor que del sucre. Com veureu, he utilitzat un bufador per torrar la pinya, però sempre és millor utilitzar una pala de cremar, si en teniu. A mi m'agrada més el resultat. Aquestes són unes postres perfumades i refrescants i el toc de whisky prepara el paladar per a un bon cafetó. Espero que us agradi.

Ingredients

1/2  pinya madura  

150gr. crema pastissera

whisky  

sucre

Preparació
1.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas1

És fonamental que la pinya sigui madureta.

2.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas2

Li traiem tota la pell.

3.
4.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas4

Ara, tallem rodanxes de pinya el més fina possible.

5.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas5

Poseu-les en un plat ample, sense apilar-les massa.

6.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas6

Ara, poseu-hi un polsim de sucre per sobre.

7.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas7

Amb un soplet... torreu el sucre. No cal cremar-lo massa. Veureu com el sucre es desfà.

8.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas8

Immediatament, amb el sucre calent... tireu un bon raig de whisky per sobre de tota la pinya. En aquest punt, el sucre cristalitzarà amb el whisky. Al cap i a la fi, la pinya quedarà gairebé submergida pel whisky.

9.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas9

Traiem la crema pastissera de la nevera...

10.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas10

... i omplim una mànega pastissera amb un cornet llis.

11.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas11

Ara, emplatarem els talls de pinya amb una mica de gràcia. Notareu que la pinya encara és una mica calenta. No passa res.

12.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas12

A continuació, decorem la pinya al gust.

13.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas13

Ja ho tenim.

14.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas14

Si voleu, podeu tirar una mica de sucre sobre la crema i cremar-la més.

15.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas15

Compte amb el soplet. Si no ho feu bé podeu cremar la crema enlloc del sucre.

16.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas16

I ja la podeu servir.

17.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas17

Que no falti la copa de cava.

18.
carpaccio pinya al whisky crema pastissera pas18

Bon Profit!