No està bé que ho digui jo, però aquesta és una recepta magnífica, de les que aconsello a tothom tastar. Soc un apassionat de la pasta amb peix i marisc... i ja feia temps que anava al darrere d'uns canelons de peix i marisc. El resultat és un caneló fi de gust... de textura melosa... amb unes trompetes de la mort que li aporten un perfum atractiu... que provoca aquella sensació d'asentar amb el cap tot dient: "ummmmm"... pròpia del més sibarita. No cal dir que la qualitat dels productes determinarà el resultat. És cert que duen una mica de feina fer-los, però a mi m'han agradat tant que m'he oblidat de seguida de l'esforç.

Ingredients

1 caixa de canelons 

1 cua de rap gran (1kg)

500gr gamba vermella  

1/2 porro  

20gr. bolets "trompetes de la mort" deshidratats  

1 litre de beixamel casolana

barreja de 4 formatges per gratinar  

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.
canelons marisc trompetes mort pas1

Preparem els ingredients.

2.
canelons marisc trompetes mort pas2

Reserveu de dos a tres gambes per persona per a decorar el plat al final.

3.
canelons marisc trompetes mort pas3
4.
canelons marisc trompetes mort pas4
5.
canelons marisc trompetes mort pas5

Quan ja siguin pràcticament cuites les reservem per pelar-les més tard.

 

6.
canelons marisc trompetes mort pas6

Aquest oli de les gambes l'aprofitarem i el colarem.

7.
canelons marisc trompetes mort pas9

Ens quedarà net.

8.
canelons marisc trompetes mort pas10

Saleu-ho una mica.

9.
canelons marisc trompetes mort pas11

Com us comentava, provaré de fer-ho amb aquests canelons que no cal coure amb aigua, s'omplen de farciment i en 20 minuts de forn queden ben cuits.

10.

Hi ha varies marques.

11.
canelons marisc trompetes mort pas13

El rap ha de tenir un bon color i està cuit per dins.

12.
canelons marisc trompetes mort pas14

El reservem.

13.
canelons marisc trompetes mort pas15

Ara, amb paciència, pelem totes les gambes i guardem les pells.

14.
canelons marisc trompetes mort pas16

Perfecte.

15.
canelons marisc trompetes mort pas17

Amb l'ajuda d'un colador xinés... i una mà de morter, hem d'extreure tot els sucs dels caps de gamba.

16.
canelons marisc trompetes mort pas18
17.
canelons marisc trompetes mort pas19
18.
canelons marisc trompetes mort pas20

Ara pelem el porro... i el netegem bé de sorra.

19.
canelons marisc trompetes mort pas21

Com que era força gros, he utilitzat un tros. Si és petitó podeu posar-lo sencer.

20.
21.
canelons marisc trompetes mort pas23

... i el saltem en una paella amb unes gotes d'oli.

22.
canelons marisc trompetes mort pas24

Quan sigui daurat, ho reservem amb el rap.

23.
canelons marisc trompetes mort pas25

Mentre, posarem a hidratar els bolets.

24.
canelons marisc trompetes mort pas26

El posem en un got amb aigua...

25.
canelons marisc trompetes mort pas27

... i els deixem aquí uns 20-30 minuts.

26.
canelons marisc trompetes mort pas28

En una paella amb unes gotes d'oli... els saltem.

27.
canelons marisc trompetes mort pas29

Tireu-hi un polsim de sal.

28.
canelons marisc trompetes mort pas30

Els reservem amb les gambes.

29.
canelons marisc trompetes mort pas31

OK, ara anem a preparar la beixamel. La farem com sempre, amb la diferència que hi afegirem els sucs dels caps de gamba. Posem a desfer una mica de mantega...

30.
canelons marisc trompetes mort pas32

... la farina...

31.
canelons marisc trompetes mort pas33

... fem coure la farina una estona...

32.
canelons marisc trompetes mort pas34

... i anirem incorporant llet...

33.
canelons marisc trompetes mort pas35

... procurant lligar-ho tot cada vegada... fins que podeu incorporar tot un litre de llet.

34.
canelons marisc trompetes mort pas36

La nou moscada que no falti.

35.
canelons marisc trompetes mort pas37

Un polsim, no us passeu.

36.
canelons marisc trompetes mort pas38

Ara, a foc baix, deixeu coure la beixamel durant uns 25-30 minutets. Aneu remenant-la de tant en tant amb una varilla.

37.
canelons marisc trompetes mort pas39

Al principi de la cocció, afegiu-hi també la salseta dels caps de gamba.

38.
canelons marisc trompetes mort pas40

Mentre, posem tot el peix en un pot per triturar.

39.
canelons marisc trompetes mort pas41

Juntament amb el porro....

40.
canelons marisc trompetes mort pas42

... un bon grapat de gambes pelades (reserveu algunes per decorar)...

41.
canelons marisc trompetes mort pas43

... i un bon grapat de bolets (reserveu alguns per decorar també).

42.
canelons marisc trompetes mort pas44

Afegiu-hi 5 o 6 cullerades de la beixamel (encara que no hagi acabat de coure)... i ho tritureu.

43.
canelons marisc trompetes mort pas45

Heu d'aconseguir una textura similar a la de les croquetes. Tasteu-la i rectifiqueu de sal i de textura si cal.

44.
canelons marisc trompetes mort pas46

Reservem la beixamel de peix que hem fet....

45.
canelons marisc trompetes mort pas47

... i tasteu-la també, rectificar de sal si cal.

46.
canelons marisc trompetes mort pas48

Un cop tinguem la pasta més o menys freda, que la poguem treballar....

47.
48.
canelons marisc trompetes mort pas50

Els podeu farcir a mà o amb una mànega pastissera.

49.
canelons marisc trompetes mort pas51

Col·loqueu-los directament a la safata pel forn.

50.
canelons marisc trompetes mort pas52

Cobriu-los amb una bona quantitat de beixamel...

51.
canelons marisc trompetes mort pas53

... i ja els podeu reservar per ser gratinats abans de consumir. Els podeu congelar així mateix.

52.
canelons marisc trompetes mort pas54

Com us comentava, també n'he fet amb la pasta tradicional...

53.
canelons marisc trompetes mort pas55

... la que es cou... i es deixen refredar...

54.
canelons marisc trompetes mort pas56

Poc a poc, anirem col·locant la pasta sobre un drap net...

55.
canelons marisc trompetes mort pas57

... per aplicar el farciment.

56.
canelons marisc trompetes mort pas58

No us passeu.

57.
58.
canelons marisc trompetes mort pas60

I els anirem col.locant en una safata pel forn. Us sortirà una caixa de canelons.

59.
canelons marisc trompetes mort pas61

Els cobrim amb la beixamel de gambes.

60.
canelons marisc trompetes mort pas62

Si són per congelar, podeu posar un trosset de gamba i bolet per identificar-los.

61.
canelons marisc trompetes mort pas63

I ara... els gratinarem... amb una barreja de 4 formatges.

62.
canelons marisc trompetes mort pas64

Els poseu en mode grill fins que el formatge sigui torrat.

63.
canelons marisc trompetes mort pas65

Mentre, preparem la guarnició.

64.
canelons marisc trompetes mort pas66

Fem les gambetes que teníem reservades a la planxa amb un polsim de sal.

65.
canelons marisc trompetes mort pas67

Ara, saltem les gambes pelades i els bolets que havíem separat.

66.
canelons marisc trompetes mort pas68

Un raig d'oli... i ho escalfem tot plegat.

67.
canelons marisc trompetes mort pas69

Incorporeu una cullerada petita de pebre vermell de "La Vera".

68.
canelons marisc trompetes mort pas70

Així.

69.
canelons marisc trompetes mort pas71

Ho remeneu bé... i ho reservem.

70.
canelons marisc trompetes mort pas72

Ja tenim els canelons gratinats.

71.
canelons marisc trompetes mort pas73

A servir.

72.
canelons marisc trompetes mort pas74

Emplatem amb una mica de gràcia.

73.
canelons marisc trompetes mort pas75

Poseu les gambes i els bolets com més us agradi.

74.
canelons marisc trompetes mort pas76

Ummmm.

75.
canelons marisc trompetes mort pas77

Com podeu comprovar, els canelons de tota la vida tenen un aspecte melós... de textura més atractiva que no pas els canelons que no s'han de coure.

76.
canelons marisc trompetes mort pas78

Les gambetes i els bolets... li donaran un aroma especial al plat.

77.
canelons marisc trompetes mort pas79

Aquests, són els canelons que no necessiten cocció prèvia. La textura és més resistent (que no dura) i això permet més movilitat. Des de un punt de vista estètic, donen més joc i són prou bons.

78.
canelons marisc trompetes mort pas80

La meva conclusió és que segueixen sent més bons els canelons de tota la vida... els que s'han de coure, tot i que els altres són una molta bona forma d'estalviar-se temps a la cuina.

79.
canelons marisc trompetes mort pas81

Bon Profit!