Una bona forma de gaudir dels calamars. És un guisadet de gust intens i d'aparença atractiva, que es pot presentar també com una tapa. Espero que us agradi.

Ingredients

1kg de calamars de potera petits

3 cebes tallades a la juliana  

2 fulles de llorer

1 copa de Malvasia de Sitges  

oli d'oliva  

farina  

julivert fresc

aigua

sal   

Variants:

- Si no trobeu calamars petits, podeu comprar de grans i tallar-los

Preparació
1.
calamars sitgetana pas1

Preparem el calamar.

2.
calamars sitgetana pas7

Un parell de fulles de llorer...

3.
calamars sitgetana pas10

Podeu tallar aquests en dues o tres parts.

4.
calamars sitgetana pas13

... i els enfarinem...

5.
calamars sitgetana pas15

En una paella amb abundant oli (de gira-sol) anirem fregint els calamars.

6.
calamars sitgetana pas16

Que quedin ben cuits... no cal torrar-los massa.

7.
calamars sitgetana pas17

I els reservem sobre un paper absorbent.

8.
calamars sitgetana pas18

Anem controlant la ceba...que a poc a poc anirà deixant anar tota l'aigua. Si cal, desgreixem el plat retirant l'excés d'oli.

9.
10.
calamars sitgetana pas23

Ara incorporem els calamars que teníem reservats.

11.
calamars sitgetana pas25

... i tirem la copa de malvasia. Ho remenem de nou.

12.
calamars sitgetana pas26

Ho tapem i deixem reduir al mínim durant 10 minuts. Remeneu de tant en tant.

13.
calamars sitgetana pas28

Un parell de voltes més i ja ho podem servir.

14.
calamars sitgetana pas29

Emplatem sense massa guarnició. El protagonista del plat ha de ser el calamar i el toc dolç de la ceba.

15.
calamars sitgetana pas30

L'olor és magnífica.

16.
calamars sitgetana pas32

Bon profit!