Poques coses del mar m'apasionen més que els calamars, en especial, fets a la planxa.
Si els acompanyes amb aquesta salseta, fàcil, discreta, bàsica, fins i tot tonta, però infalible alhora, disfrutaràs d'un autèntic plaer terrenal.
Som-hi!
- 1 kg de calamar mitjà net
- 7 o 8 grans d'all laminats
- 2 o 3 caienes o bitxo picant
- 1/2 got de vi blanc
- Oli d'oliva verge extra
- El suc de mitja llima o llimona
- Julivert fresc
- Sal

Lamina els alls i trinxa el julivert.

Separa les potes dels tubs de calamar.

Neteja bé les potes.

Les courem per separat i al final ho ajuntarem tot.

Asseca bé les potes. Prepara de la mateixa manera els tubs.

Fes una picada amb all, oli, sal i julivert.

En una paella amb un bon raig d'oli, daura els alls amb les caienes picants.

Quan l'all estigui daurat, reserva'l.

En el mateix oli, salta les potes de calamar, sense sal.

Quan comenci a estar torrat, tira un raig de picada d'all i julivert. I ho reserves.

En el mateix oli (i si cal pots afegir-ne més), salta els tubs de calamar. Tira el suc d'una llima.

Posa-hi també picada.

Quan vegis que els calamars tenen un color blanc marcat i el fons estigui ple de líquid, retira'ls de la paella.

Reserva'ls una estona i deixa que s'evapori tota l'aigua de la paella.

Quan vegis que només queda l'oli, torna a incorporar els tubs de calamar i deixa que agafin color.

Un cop daurats, torna'ls a retirar. Aboca el vi a la paella.

Deixa evaporar l'alcohol i, al mateix temps, aprofita per a dissoldre bé totes les parta enganxades o grumolls que han deixat els calamars. És questió d'un minut tot plegat.

Quan la salsa estigui agafa textura, incorpora els alls daurats.

Emplata els calamars i aboca la salsa per sobre.

També una mica més de picada d'all i julivert en cru.

Unes escates de sal i a gaudir de la vida!

Bon profit!