Poques coses del mar m'apasionen més que els calamars, en especial, fets a la planxa. 

Si els acompanyes amb aquesta salseta, fàcil, discreta, bàsica, fins i tot tonta, però infalible alhora, disfrutaràs d'un autèntic plaer terrenal. 

Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de calamar mitjà net
  • 7 o 8 grans d'all laminats
  • 2 o 3 caienes o bitxo picant
  • 1/2 got de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra 
  • El suc de mitja llima o llimona
  • Julivert fresc
  • Sal

 

 

Preparació
1.
IMG 7046

Lamina els alls i trinxa el julivert.

2.
IMG 7060

Separa les potes dels tubs de calamar.

3.
IMG 7067

Neteja bé les potes.

4.
IMG 7065

Les courem per separat i al final ho ajuntarem tot.

5.
IMG 7101

Asseca bé les potes. Prepara de la mateixa manera els tubs.

6.
IMG 7105

Fes una picada amb all, oli, sal i julivert.

7.
IMG 7107

En una paella amb un bon raig d'oli, daura els alls amb les caienes picants.

8.
IMG 7118

Quan l'all estigui daurat, reserva'l.

9.
IMG 7116

En el mateix oli, salta les potes de calamar, sense sal.

10.
IMG 7124

Quan comenci a estar torrat, tira un raig de picada d'all i julivert. I ho reserves.

11.
IMG 7132

En el mateix oli (i si cal pots afegir-ne més), salta els tubs de calamar. Tira el suc d'una llima.

12.
IMG 7134

Posa-hi també picada. 

13.
IMG 7140

Quan vegis que els calamars tenen un color blanc marcat i el fons estigui ple de líquid, retira'ls de la paella.

14.
IMG 7142

Reserva'ls una estona i deixa que s'evapori tota l'aigua de la paella. 

15.
IMG 7153

Quan vegis que només queda l'oli, torna a incorporar els tubs de calamar i deixa que agafin color. 

16.
IMG 7157

Un cop daurats, torna'ls a retirar. Aboca el vi a la paella.

17.
IMG 7161

Deixa evaporar l'alcohol i, al mateix temps, aprofita per a dissoldre bé totes les parta enganxades o grumolls que han deixat els calamars. És questió d'un minut tot plegat.

18.
IMG 7165

Quan la salsa estigui agafa textura, incorpora els alls daurats. 

19.
IMG 7174

Emplata els calamars i aboca la salsa per sobre.

20.
IMG 7180

També una mica més de picada d'all i julivert en cru. 

21.
IMG 7203

Unes escates de sal i a gaudir de la vida!

22.
IMG 7200

Bon profit!