Quan fa calor, i a ple estiu, s'ha d'admetre que costa cuinar. I de la mateixa manera que busquem l'esforç mínim, el cos no vol digestions pesades. Vol coses lleugeres però bones, que ens facin gaudir. Per què l'exigència a taula no es perd cap dia de l'any.
La recepta d'avui compleix amb aquesta premissa: simplicitat a la cuina i èxit a la taula.
Som-hi!
- 2 bruixes netes per fer al forn
- 1 llimona tallada a rodanxes
- 6 patates tallades a rodanxes
- 1 picada d'all i julivert
- 1 ceba tendra tallada a la juliana
- 1 cabeça d'alls
- 1/2 got de vi blanc
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Prepara la verdura i talla les patates a rodanxes.
En una safata de forn amb una mica d'oli, escampa les patates i tires sal i pebre.
Afegeix la ceba i els grans d'all sense pelar a la safata.
Tira-hi el vi. I al forn a 180 graus durant uns 25-30 minuts, o fins que la patata estigui feta.
Mentrestant, prepara una picada amb oli, all, sal i julivert.
Neteja el peix.
Quan la patata estigui pràcticament cuita, treu la safata del forn.
Tira un generós raig de picada d'all i julivert per sobre de les patates.
Col·loca el peix a sobre, tira més all i julivert i sala-ho.
Unes rodanxes de llimona i cap al forn a uns 200 graus durant uns 15 minuts aprox, segons la mida de la bruixa. Fins que el peix quedi cuit.
Un cop fet, ho pots servir així mateix a taula o retirar espines i servir-ho al plat.
Una meravella. Bon profit!