Últimament us estic mostrant com elaborar algunes de les pastes de brioixeria més típiques fetes amb cabell d'àngel. Doncs aviat us mostraré unes quantes més. Avui li toca el torn a la canya de cabell. Com veureu, es fan en un moment i el resultat és totalment professional. I és que aquesta pasta és una d'aquelles entranyables, oi que si?

Ingredients

1 làmina per estirar de pasta de full "La Sirena"

250gr. cabell d'àngel  

80gr. d'ametlla crua en gra o filada (no laminada)  

gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)

sucre llustre ("glas")  

  

Variants:

- Podeu fer la canya sense els talls laterals

- Podeu cobrir-la completament de sucre llustre  

- Es pot decorar amb xocolata

Preparació
1.
brioixeria canya cabell dangel pas1

Preparem els ingredients.

2.
brioixeria canya cabell dangel pas2

Amb l'ajuda d'un corró, estirarem la massa de pasta de full.

3.
brioixeria canya cabell dangel pas3

Us ha de quedar un gruix d'uns 2-3 milímetres aproximadament, com un cartró gruixut.

4.
brioixeria canya cabell dangel pas5

Us ha de quedar una placa d'uns 30-35cm de llarg per uns 10-12 d'amplada, aproximadament. Si cal, retalleu la part sobrant.

5.
brioixeria canya cabell dangel pas6

En la part superior... hi col.locarem una tira generosa de cabell d'àngel.

6.
brioixeria canya cabell dangel pas7

Ho enrotllarem una volta i l'extrem inferior el plegarem sobre l'extrem superior, sense arribar a muntar-ho sobre el cabell.

7.
brioixeria canya cabell dangel pas8

Farem una lleugera pressió amb els dits. Si voleu, podeu segellar el full amb una mica d'aigua. Mullant-vos els dits serà suficient.

8.
brioixeria canya cabell dangel pas9

Ara li donem la volta, així la junta quedarà a la part inferior.

9.
brioixeria canya cabell dangel pas10

En el lateral on no hi ha full, farem uns petits talls decoratius, tots de la mateixa mida.

10.

L'altre banda, on hi és el full, també la podem tallar a trossos més grans. En tot moment heu d'evitar que els talls d'una banda i una altra es toquin... o la canya es trencarà. Si no voleu, no cal fer aquests talls a la banda del cabell.

11.
brioixeria canya cabell dangel pas12

Pintarem la canya amb ou batut.

12.
brioixeria canya cabell dangel pas13

Hi posarem un mica d'ametlla en gra o filada per sobre de la banda del cabell.

13.
brioixeria canya cabell dangel pas14

Si voleu, hi podeu tirar un polsim de sucre per sobre. Ara, només l'hem d'enfornar a 190-200 graus durant uns 12-15 minuts.

14.
brioixeria canya cabell dangel pas15

Quan tingui bon aspecte i el full sigui cuit... la deixarem refredar a temperatura ambient.

15.
brioixeria canya cabell dangel pas16

Per acabar, pintarem la part central de la canya amb una mica de gelatina. En aquest cas he utilitzat gelatina neutre en fred (nappage).

16.
brioixeria canya cabell dangel pas17

Ben pintat pel centre...

17.
brioixeria canya cabell dangel pas18

... i els laterals els decorarem amb sucre llustre.

18.
brioixeria canya cabell dangel pas19

Així.

19.
brioixeria canya cabell dangel pas20

Ja podeu servir la vostra canya de cabell d'àngel.

20.
brioixeria canya cabell dangel pas21

Bon profit!