Aquesta és una especialitat dolça de la Bisbal d'Empordà. Ja hem vist unes quantes elaboracions amb pasta de full i cabell d'àngel i aquesta recepta és molt senzilla de fer. Es pot fer en format "pasta" o en format per a compartir, com si es tractés d'un braç de gitano. Espero que us agradi.

Ingredients

200gr. Cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 ou batut
100gr. Pinyons
200gr. Sucre


Variants:


Podeu deixatar l'ou amb una mica d'aigua per fer-lo córrer millor
Podeu utilitzar ametlla enlloc de pinyons

Preparació
1.
bisbalenc pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
bisbalenc pas2

Com moltes vegades us comento, jo utilitzo la pasta fullada de "La Sirena". En aquest cas he unit dues plaques amb una mica d'aigua, procurant que la unió sigui mínima.

3.
bisbalenc pas3

Amb l'ajuda d'una mica de farina, estirem el full amb un corró.

4.
bisbalenc pas4

Hem d'aconseguir un gruix d'uns 2-3mm., com el de la tapa d'una caixa de cartó de sabates.

5.
bisbalenc pas5

En la part central, hi col·locarem el nostre cabell d'àngel, ben distribuït.

6.
bisbalenc pas6

Ara, ho cobrim amb la part superior... i ho seguim enrotllant, com si es tractés d'un braç de gitano.

7.
bisbalenc pas7

En aquest punt veiem que ens sobra pasta de full. Tirem enrere l'últim plec...

8.
bisbalenc pas8

... i tallem la part sobrant.

9.
bisbalenc pas9

L'objectiu és que la junta queda per sota, com es veu en aquesta imatge. No cal que l'ajunteu amb aigua ni ou, tranquils que no s'obrirà. El pes del cabell farà la seva feina.

10.
bisbalenc pas10

Ara, hem de batre un ou i amb un pinzell...

11.
bisbalenc pas11

... pintarem el nostre bisbalenc.

12.
bisbalenc pas12

Hi posarem pinyons per sobre...

13.
bisbalenc pas13

... i finalment un bon polsim de sucre gra.

14.
bisbalenc pas14

Jo n'he fet dos, com podeu veure. Ja que ens hi posem, oi? Col·loqueu-lo sobre un paper de forn vegetal en una safata pel forn.

15.
bisbalenc pas15

Coeu-ho al forn a 180° durant 30 minuts. No cal ventilació.

16.
bisbalenc pas16

Vigileu, no es cremi! Que cada forn és un món.

17.
bisbalenc pas17

Comprovem que la part inferior està ben cuita i segellada.

18.
bisbalenc pas18

Només ens quedarà presentar-ho en condicions, sobre un cartó amb blonda.

19.
bisbalenc pas19

I ja tenim el nostre Bisbalenc acabat.

20.
bisbalenc pas20

El veiem per dins?

21.
bisbalenc pas21

Bon profit!