Avui us porto una versió vegana de la beixamel, per què n'hi ha moltes receptes. Com us podreu imaginar, trobareu moltes alternatives si parlem d'un substitut de la llet d'origen animal (llet de soja, d'avena, d'ametlles, de sèsam, de coco, etc.). De la mateixa manera que podeu utilitzar molts tipus diferents de farina. En termes de greix, per substituir la mantega d'origen animal, podeu fer servir els diferents tipus d'oli o també margarina.

En aquesta recepta vegana, jo us proposo una beixamel feta amb llet d'avena, farina de blat i oli d'oliva suau. Només caldrà amanir-la amb un polsim de sal, pebre i nou moscada. Com a mostra, us prepararé uns macarrons integrals amb aquesta beixamel, que han quedat d'escàndol amb el cruixent del cibulet. Som-hi!

Ingredients

1 litre de llet d'avena

40 g de farina de blat

40 ml oli d'oliva suau

nou moscada

pebre negre

sal

Variants:

- Podeu fer servir altres tipus de llets vegetals

- En comptes d'oli podeu utilitzar margarina

Preparació
1.
IMG 7580

Prepareu i peseu tots els ingredients per cuinar beixamel vegana.

2.
IMG 7585

Poseu l'oli en una paella.

3.
IMG 7591

Aboqueu-hi la farina.

4.
IMG 7593

Remeneu-ho bé per integrar-ho, a foc mitjà.

5.
IMG 7598

De seguida es farà una pasta. Ara heu de torrar una mica la farina. Per tant, ho heu de remenar durant 2 o 3 minuts, que surtin bombolletes. 

6.
IMG 7605

Un cop la farina és cuita, ja podeu tirar el primer raig de llet calenta.

7.
IMG 7607

I remenar-ho de nou. Veure-ho que ara es fan grumolls. És normal.

8.
IMG 7612

Aneu tirant miquetes de llet calenta i remenant per integrar-ho totalment abans de tirar-ne més.

9.
IMG 7622

A poc a poc anirà agafant textura. Us ha de quedar fina.

10.
IMG 7625

Un cop estigui tota la llet incorporada, ja podeu salar la beixamel.

11.
IMG 7631

I posar-hi un polsim de nou moscat.

12.
IMG 7636

Ara, a foc baix, heu de coure la beixamel durant uns 10 minuts sense deixar de remenar. Si ho deixeu de fer, s'enganxarà i es cremarà. La beixamel requereix paciència. Aquesta en particular es fa molt de pressa per la quantitat de farina que té. Si la voleu més espessa per fer croquetes, deixeu-la fer més o poseu més farina al principi.

13.
IMG 7644

Us ha de quedar aquesta magnífica textura.

14.
IMG 7652

He cuit uns macarrons integrals per mostrar-vos un exemple.

15.
IMG 7657

Només heu de barrejar-los amb part de la beixamel vegana.

16.
IMG 7661

Servir-los al plat.

17.
IMG 7692

I posar una mica més de beixamel per sobre. Si us agrada, un polsim de pebre negre.

18.
IMG 7705

I la meva recomanació, una mica de cibulet. Li va fantàstic!

19.
IMG 7727

Estan molt bons!

20.
IMG 7749

Si voleu, podeu buscar formatge vegà i gratinar-los al forn amb un raig d'oli per sobre.

21.
IMG 7752

Jo fins i tot he posat una mica d'oli d'herbes picant. Una bogeria! Bon Profit! Espero que hagueu gaudit d'aquesta recepta de beixamel vegana.