Aquesta recepta de l'almívar de vi l'he extret d'un programa de cuina que vaig veure l'altre dia... i em va semblar molt interessant. És una salsa que pot acompanyar plats de peix, carn i fins i tot postres. De fet, no deixa de ser una mera reducció de vi, que es pot fer amb un moscatell, un Pedro Ximenez, etc. Variant la quantitat de sucre. Una reducció no és més que concentrar una substància líquida a través de la cocció o evaporació.

És molt fàcil de fer... i es conserva bé durant molt de temps. Els aromes i la fortor de la salsa dependran directament del tipus de vi emprat en la seva elaboració. El podeu fer amb vi negre, rosat, blanc, etc. El que sigui més adient en aromes, sabor i color pel vostre plat.

Ingredients

150 g de vi negre, rosat o blanc  

150 g de sucre

1 culleradeta petita de canyella

Preparació
1.
almivar vi pas1

En aquesta ocasió he utilitzat un vi negre del Priorat que ja tenia obert.

2.
almivar vi pas3

Que posarem dins un cassó.

3.
almivar vi pas4

El mateix volum de sucre, casualment, també fa aproximadament uns 150 g.

4.
almivar vi pas5

L'abocarem juntament amb el vi.

5.
almivar vi pas6

Ho remenem bé fins dissoldre tot el sucre i ho escalfem a foc baix.

6.
almivar vi pas7

Remeneu fins que comenci a bullir...

7.
almivar vi pas8

Quan arrenqui el bull...

8.
almivar vi pas9

Incorporem la canyella.

9.
almivar vi pas10

A partir d'aquí, l'heu de deixar coure a foc mitjà durant uns minuts... fins que comenci a agafar una mica de cos de xarop.

10.
almivar vi pas11

Quan veieu que ha lligat una mica... ja podeu parar el foc...

11.
almivar vi pas12

... i reservar-ho en un bol... fins que es refredi...

12.
almivar vi pas13

El podeu tastar en aquest punt... encara que en refredar-se agafa una textura més cremosa. 

13.
almivar vi pas14

El podeu servir en una "salsera", ja que depenent del tipus de vi, és una salsa que pot quedar una mica forta i és millor que cadascú es posi la quantitat desitjada.

14.
almivar vi pas15

Jo l'he utilitzat com a fons per servir un salmó a la planxa.

15.
almivar vi pas16

Si l'utilitzeu en calent... la salsa quedarà més líquida.

16.
almivar vi pas17

Quan està completament fred... és com qualsevol altre almívar. Aquesta textura resulta ideal per a servir uns cruixents de pasta brick amb formatge blau ruixats acompanyats amb aquesta salsa.

17.
almivar vi pas18

Bon Profit!