Aquest és un plat que no coneixia ni l'havia tastat mai... i, ves per on, m'ha encantat. I és que sempre passa el mateix. Llegint una recepta... un es pot fer una idea de quin sabor final tindrà... pels ingredients que porta. Però sempre et sorprèn la cuina. El sabor d'aquest plat és força especial... i el cuinaré més sovint.

M'ha captivat... i els nanos els encanta. Us recomano fer el mateix, tasteu-lo i en parlem

Ingredients

1 conill trossejat

400gr. patates esbocinades

400gr. mongetes cuites

oli d'oliva

sal

pebre negre

 

Per la picada

10 ametlles

5 grans d'all

4 nyores (només la polpa)

2 llesques de pa fregit

Preparació
1.
allipebre conill pas1

Com sempre, començarem per rentar el conill, assecar-lo... salar-lo i empebrar-lo.

2.
allipebre conill pas3

Ja sabeu que les nyores s'han d'escaldar per poder extreure'n la polpa amb més facilitat.

3.
allipebre conill pas4

Quan bulli l'aigua... introduiu-les i amb una escumadora manteniu-les a sota una estona. Reserveu-lo i no llenceu l'aigua. Les podeu deixar uns minuts tranquilament.

4.
allipebre conill pas6

Les posem en un morter. 

5.
allipebre conill pas7

En la cassola definitiva, tireu un bon raig d'oli d'oliva...i fregiu els alls.

6.
allipebre conill pas8

Un cop daurats...els incorporeu a la picada.

7.
allipebre conill pas9

Fregim el pa en mateix oli. Són dues llesques per un conill, però jo n'he fet tres de petites i multiplicat per dos, ja que estic cuinant dos conills.

8.
allipebre conill pas11

Tsch... les nyores... ja es poden pelar bé. Amb la punta d'un ganivet, i paciència, anirem retirant la polpa de la pell...

9.
allipebre conill pas12

... i l'anirem afegint a la picada.

10.
allipebre conill pas13

Sembla que no, però poc a poc surt una bona quantitat de carn. Carn molt saborosa.

11.
allipebre conill pas14

Piqueu la picada amb paciència. Que quedi fi. Incorporeu l'aigua d'escaldar les nyores.

12.
allipebre conill pas15

Ara, en el mateix oli, anirem daurant el conill. Per totes dues bandes.

13.
allipebre conill pas16

Mentre es fa, peleu les patates i escapceu-les. És a dir, trenqueu-les.

14.
allipebre conill pas17

D'aquesta manera deixaran anar tot el midó i espessiran la salseta.

15.
allipebre conill pas18

Quan tot el conill sigui daurat....

16.
allipebre conill pas19

... incorporem la picada que hem deixatat amb l'aigua d'escaldar les nyores.

17.
allipebre conill pas20

Ho remenem bé.

18.
allipebre conill pas21

Incorporem més aigua fins cobrir tot el conill.

19.
allipebre conill pas22

Saleu el plat sense passar-vos.

20.
allipebre conill pas23

Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà durant uns 40-45 minuts, fins que el conill sigui tendre.

21.
allipebre conill pas24

A mitja cocció, és a dir, quan porti uns 20-25 minuts...incorporeu les patates.

22.
allipebre conill pas25

Si cal, afegiu-hi més aigua...i rectifiqueu de sal.

23.
allipebre conill pas26

Ho tapem i ho deixem fer.

24.
allipebre conill pas27

Quan la patata i el conill siguin cuits...

25.
allipebre conill pas28

... ens faltarà incorporar les mongetes cuites.

26.
allipebre conill pas29

Les he rentades bé prèviament.

27.
allipebre conill pas30

Ho remenem bé i ho deixem coure 5 minuts més.

28.
allipebre conill pas31

Ja podeu apagar el foc i deixar reposar el plat unes hores (millor una nit).

29.
allipebre conill pas32

A l'endemà...dirà: "Cómeme!".

30.
allipebre conill pas33

Ja ho podem emplatar, ben calentó.

31.
allipebre conill pas34

Aquesta salsa és excel.lent per sucar-hi pa.

32.
allipebre conill pas35

Un bon plat tradicional català que tots hauríem de tastar alguna vegada.

33.
allipebre conill pas36

Bon Profit!