Aquest és un plat molt típic a casa nostra. Però us he de reconèixer que, si ens guiem pel seu nom, aquesta recepta semblaria tenir una presentació o elaboració diferent a la que veureu. Almenys, a mi m'ha passat.

I és que, certament, es pot coure l'albergínia al forn de mil maneres, a que si? I sempre queda bona! Respecte de la recepta tradicional, només he afegit unes cebetes mini per donar-li al conjunt un punt de volum i textura addicional, però les podeu obviar si no les voleu. Un plat fàcil i ràpid de fer, per a aquelles ocasions en les que no tenim massa gana o no tenim masses ganes de cuinar. Som-hi!

Ingredients

4 albergínies

4 tomàquets madurs

200 g de formatge ratllat

oli d'oliva

1 gra d'all

julivert

pebre negre

sal

 

Variants:

Podeu afegir-hi unes cebes mini

Preparació
1.
alberginies al forn pas1

Prepareu els ingredients.

2.
alberginies al forn pas2

El tomàquet, com sempre, si és ben madur, ecològic i de temporada, molt millor.

3.
alberginies al forn pas4

Poseu aigua a bullir.

4.
alberginies al forn pas5

Quan bulli aboqueu-hi les cebes.

5.
alberginies al forn pas6

Deixeu-les durant un parell de minuts.

6.
alberginies al forn pas7

I les retireu.

7.
alberginies al forn pas8

Deixeu que es refredin una mica.

8.
alberginies al forn pas9

Seguidament les podreu pelar. Talleu la punta.

9.
alberginies al forn pas10

I la pell sortirà sola.

10.
alberginies al forn pas11
11.
alberginies al forn pas12

Ara, en una paella amb un punt d'oli salteu-les, que agafin una mica de color i les  reserveu. No patiu si queden una mica crues, ja que aniran al forn.

12.
alberginies al forn pas13

Trinxeu all i julivert.

13.
alberginies al forn pas14

Ara, piqueu els tomàquets a daus.

14.
alberginies al forn pas15

No importa massa la mida ni que us quedin diferents.

15.
alberginies al forn pas16

Barregeu els tomàquets amb l'all i julivert.

16.
alberginies al forn pas17

Tireu una mica de sal.

17.
alberginies al forn pas18

Una mica de pebre negre.

18.
alberginies al forn pas19

I com no, un bon raig d'oli d'oliva.

19.
alberginies al forn pas20

Remeneu-ho bé.

20.
alberginies al forn pas21

Deixeu reposar aquesta barreja una estona.

21.
alberginies al forn pas22

Ara toca treballar l'albergínia. Renteu-la i assequeu-la. Talleu rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.

22.
alberginies al forn pas23

Col·loqueu-les en una safata de forn amb paper cuisson o amb una mica d'oli a la part inferior.

23.
alberginies al forn pas24

Agafeu una cullera de la barreja de tomàquet.

24.
alberginies al forn pas25

I poseu-ho sobre l'albergínia.

25.
alberginies al forn pas26

Així amb totes les rodanxes.

26.
alberginies al forn pas27

Al capdamunt poseu-hi una cebeta.

27.
alberginies al forn pas28

I cap al forn, a uns 190 graus + ventilació durant 30 minuts.

28.
alberginies al forn pas29

Passat aquest temps la verdura ja estarà cuita.

29.
alberginies al forn pas30

Poseu ara formatge per sobre.

30.
alberginies al forn pas31

I deixeu-ho gratinar 5 minuts més.

31.
alberginies al forn pas32

I ja les tindreu a punt per servir.

32.
alberginies al forn pas33

Dues o tres rodanxes per persona és una bona ració.

33.
alberginies al forn pas34

Que siguin ben calentes això si. Bon Profit!