Acostuma a ser la part més oblidada de l'àpat, però no per tractar-se del darrer element ha de ser menys important. Parlem de les postres i aquest meravellós món de dolçor, sobretot, però que estén diversos gustos, formes i colors. Per a aquesta ocasió, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta original amb una bateria d'ingredients que l'acompanyen i enriqueixen aquestes postres: unes textures de mango, coco i vainilla amb el toc d'una neula per fer aquest cap de setmana amb la màxima esplendor gastronòmica i un plat per llepar-se els dits. Només de llegir el nom de les postres amb aquests condiments venen ganes d'endrapar-ne un bon mos. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobreix aquestes postres estiuenques: unes textures de mango, coco i vainilla amb el toc d'una neula

Textures de mango Diego Alías / Foto: Marta Turull
Les impressionants textures de coco, mango i vainilla del xef Diego Alías / Foto: Marta Turull

Ingredients de la recepta

  • Mango
  • Coco
  • Vainilla
  • 1 neula

🔝 Un melós carpaccio de peus de porc que es desfà a la boca
 

El pas a pas de la recepta

  1. Primer de tot ens centrem en el coco. El bullim, el fem en almívar i finalment el triturem: el resultat és una crema de coco molt espessa que resultarà la base final del plat.
  2. Prosseguim amb el mango i fem un procés semblant. El netegem, el posem a la thermomix i finalment el triturem. Obtenim un puré de mango boníssim i l'emplatem al centre, tot disposant una forma que recorda a un ou ferrat.
  3. La següent passa és simplement de decoració i és una cosa que es feia sobretot antigament, però que val la pena fer-ho, ja que revitalitza i fa lluir encara més aquestes postres. Es tracta d'emprar un pal petit, un escuradents, i fer formes circulars a la frontera del mango i el coco.
  4. Rematem el plat amb dues boles de gelat de vainilla que posem als laterals. Podem posar la mà per sota la cullera i fer fricció per aconseguir que es desenganxi més fàcilment.
  5. Concloem amb la neula al centre del plat per si algú vol xuclar o sucar que pugui fer-ho. Bon profit!

Una elaboració d'alguns minuts, però amb un resultat excel·lent i un emplatat molt bonic

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!