Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que us proposo avui és una papada gratinada amb allioli i cuscús de coliflorun plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!

La cuina casolana sol ser fàcil de fer. Evidentment, pots cuinar un filet Stroganoff o un pâté en croûte a casa, i per molt complicat que sigui, seguirà sent cuina casolana. Però el més habitual és fer plats de xup-xup que no requereixin coneixements tècnics. Ara bé, hi ha receptes que semblen de restaurant, però que en realitat són molt més fàcils de fer del que la gent es pensa. És el cas d'aquest plat de papada de porc que us presento avui. No és el plat més ràpid del món perquè requereix una cocció prèvia llarga, però un cop hagis bullit la papada, la resta gairebé es fa sol. Cuinar alguna cosa diferent de tant en tant està molt bé per aprendre noves maneres de tractar els productes i sobretot per sorprendre els teus amb alguna proposta reconfortant. 

Hi ha receptes que semblen de restaurant, però que en realitat són molt més fàcils de fer del que la gent es pensa. És el cas d'aquest plat de papada de porc que us presento avui

Ingredients de la recepta:

  • Papada de porc
  • Coliflor
  • Salsa de soja
  • Llima
  • Allioli

🤫 Un biquini deliciós fet amb un ingredient secret
 

Papada amb allioli i cuscús de coliflor / Foto: Marta Turull

El pas a pas de la recepta

  1. El primer que has de fer és preparar la papada. El dia abans de cuinar la recepta, o el mateix matí, deixa-la bullir durant almenys dues o tres hores. Això farà que la papada quedi molt tendra un cop sigui freda. És un mètode molt senzill de fer cuina a baixa temperatura.
  2. Marca la papada per les dues cares a la paella. No hi posis oli ni cap mena de greix; el mateix greix de la papada és suficient.
  3. Per fer el cuscús, ratlla la coliflor en un bol. El cuscús no deixa de ser, simplement, coliflor ratllada. Però dir-li 'cuscús' és més elegant.
  4. Un cop tinguis la coliflor ratllada, afegeix-hi una mica de salsa de soja i suc de llima. Aquesta mescla cuinarà lleugerament la coliflor, que quedarà ben cruixent.
  5. Afegeix allioli (que pots fer de manera casolana) per sobre la papada. Posa'n una quantitat abundant perquè ha de ser un sabor protagonista.
  6. Porta-ho al forn a gratinar durant cinc minuts o deixa-ho una estona fins que quedi torrat.
  7. Per acabar, afegeix el cuscús per sobre l'allioli i remata el plat amb una mica de pell de llima ratllada. Bon profit!
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!