L'aperitiu de Nadal és un símbol de qualsevol dinar o sopar de festes. Abans del pollastre rostit, de l'espatlla de xai, de l'escudella o dels canelons, convé tenir uns bons aperitius casolans que serveixin per amenitzar l'àpat i obrir gana. Avui l’Alba i la Laura de @taulaperdos_ ens ensenyen com preparar 3 croquetes tradicionals delicioses per als teus àpats de Nadal.

No ets català si això no saps cuinar: croquetes de Nadal

L'aperitiu de Nadal és una de les parts indispensables d'un bon àpat de festes. El plat estrella sempre és l'escudella, el pollastre o el xai rostit; però el moment per lluir-se és amb els entrants. Un moment per obrir gana, obrir conversa i fer volar la imaginació amb cada preparació. Perquè als entrants es pot ser creatiu; molt creatiu, de fet. Però atenció, perquè si els clàssics són clàssics, és per alguna cosa. I ja sabem que els clàssics mai passen de moda. Per això sempre ha d'haver-hi alguns entrants indispensables, com les croquetes. Però les croquetes de sempre, les que feia l'àvia i que agraden a tothom. Per això avui t'ensenyem a fer 3 croquetes per Nadal: de pernil, de bolets i de gambes. Una preparació tradicional i més senzilla del que sembla amb la qual triomfaràs segur.

😍 No ets català si això no saps cuinar: un deliciós i senzill plat de macarrons tradicional
 

Ja sabem que els clàssics mai passen de moda. Per això sempre ha d'haver-hi alguns entrants indispensables, com les croquetes

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 200 g de pernil
  • 500 g de bolets
  • 1 tòfona o unes cullerades de pasta de tòfona
  • 400 g de gambes
  • ½ got de brou de pollastre i pernil
  • ½ got de brou de pollastre o verdures
  • 1 got de brou de marisc
  • Sal i pebre

Per l’arrebossat:

  • Farina
  • 3–4 ous
  • 200 g de panko o pa ratllat

Per la beixamel:

  • 80 g de farina
  • 80 g de mantega
  • 2 L de llet
Croquetes Foto Freepik (1)
Croquetes. / Foto: Cedida

Elaboració:

  1. Talla la ceba a daus i caramel·litza-la a foc baix.
  2. Talla els bolets a daus, cuina’ls i reserva.
  3. Talla el pernil a daus.
  4. Marca les gambes, pela-les i reserva els cossos. Cuina els caps amb el got de brou de marisc, aixafa bé i cola.
  5. Prepara la beixamel: escalfa la llet en una olla i en una altra desfés la mantega, afegeix la farina i cou 2 minuts sense parar de remenar. Afegeix la llet calenta i remena fins obtenir textura cremosa. Salpebra al gust!
  6. Divideix la beixamel i la ceba en tres parts i combina amb cada ingredient:
    - Bolets: afegeix mig got de brou de verdures/pollastre, remena, estira la massa en una safata i tapa amb paper film.
    - Pernil: afegeix mig got de brou de pollastre i pernil, remena, estira i tapa.
    - Gambes: afegeix el got de brou de marisc, remena, incorpora les gambes, estira i tapa.
  7. Reposa a la nevera tota la nit.
  8. L’endemà, boleja les croquetes, passa-les per farina, ou i panko o pa ratllat i fregeix en abundant oli calent!
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!