La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la poma i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una amanida de poma, remolatxa i pastanaga, una crema d'api i poma i un pastís de poma.

aa

3 plats amb poma

1. Amanida de poma, remolatxa i pastanaga

Ingredients:

  • 2 pomes
  • 2 pastanagues
  • Una remolatxa crua
  • 300 g de formatge fresc
  • Un grapat generós de nous
  • Unes branques de porradell fresc
  • 150 g d’oli d’oliva
  • 50 ml de vinagre de poma
  • Sal
Ada Parellada, 3 plats poma / Foto: Carlos Baglietto
Amanida de poma, remolatxa i pastanaga / Foto: Carlos Baglietto

Elaboració:

Ratllem les pastanagues, les pomes i la remolatxa. Tot pelat. Posem a un bol. Fem la vinagreta. Al pot posem oli, vinagre, sal i herbes aromàtiques. Tapem i sacsegem per emulsionar. Amanim les verdures i servim amb el formatge fresc tallat a dauets, nous i porradell fresc.

2. Crema d'api i poma

Ingredients:

  • 2 pomes
  • 2 branques d’api
  • 1 porro
  • 1 patata grossa
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 culleradeta d’herbes aromàtiques
  • Llorer
  • 800 ml d’aigua
  • 100 g de mantega
  • Sal
  • Pebre

Per complementar:

  • Ametlles torrades
  • Pipes de carabassa
  • Formatge de cabra
  • Unes fulletes de julivert
Ada Parellada, 3 plats poma / Foto: Carlos Baglietto
Crema d'api i poma / Foto: Carlos Baglietto

Elaboració:

A la cassola posem la mantega i hi sofregim la ceba, el porro, la patata, l’all, poma, herbes aromàtiques, el llorer i sal. Coem lentament uns deu minuts. Cobrim amb aigua, tapem i coem uns 40 minuts. Triturem ben fi i, si cal, colem. Tastem de sal i acabem amb la fruita seca, formatge de cabra a daus i unes fulles de julivert.

3. Pastís de poma

Ingredients:

  • 3 pomes
  • 3 ous
  • 1 llimona
  • 100 g de sucre
  • 100 g d’ametlla molta
  • 50 g de farina
  • Mig sobre de llevat (8 grams)
  • Ametlles crues trencades de qualsevol manera
  • Una culleradeta de canyella en pols
  • Sal
Ada Parellada, 3 plats poma / Foto: Carlos Baglietto
Pastís de poma / Foto: Carlos Baglietto

Elaboració:

Al bol batem els ous amb el sucre fins que dobli el volum i canviï de color, tirant a blanc. Afegim la pell de la llimona ratllada. Pelem les pomes. Triturem dues de les pomes amb el suc d’una llimona. Ho afegim als ous batuts. Hi posem també la farina d’ametlla. Barregem la farina amb el llevat, sal i la canyella. Tamisem i integrem suaument. Posem en un motlle prèviament engreixat i enfarinat. Tallem la poma que quedava a làmines i les disposem per sobre el pastís. Mullem amb unes gotes de suc de llimona, que evitaran l’oxidació. Acabem amb les ametlles trencades de qualsevol manera i una mica de sucre. Enfornem a 180 °C durant uns 35 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!