La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer una deliciosa salsa de bolets casolana, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer salsa de bolets casolana
Els bolets són la joia de la temporada de tardor. N'hi ha de molts tipus, tots igualment bons, però amb les seves particularitats. Alguns són més abundants, d'altres són més escassos, n'hi ha que van cars i d'altres que són fàcils i barats de comprar. Sigui quin sigui el teu bolet preferit, el que és segur és que aquest producte es pot gaudir de moltes maneres diferents de la cuina. Segur que més d'un cop n'has fet servir per a preparar un risotto o com a acompanyament d'algun plat de carn o peix. Però si vols provar una manera diferent, divertida i gustosíssima de gaudir dels bolets a la cuina, has de preparar una fabulosa salsa de bolets casolana. Una manera d'esprémer al màxim tot el sabor dels bolets de la manera més versàtil possible. Arròs, carn, peix, verdura... és igual amb què ho facis servir, que la salsa de bolets mai falla. A més, és una preparació senzillíssima de fer que té una molt bona relació temps - qualitat. També et servirà per aportar nutrients a un plat i canviar les salses més habituals, sobretot les que es fan servir a la pasta, per substituir elaboracions de tomata o formatge, per exemple.
Si vols provar una manera diferent, divertida i gustosíssima de gaudir dels bolets a la cuina, has de preparar una fabulosa salsa de bolets casolana. Una manera d'esprémer al màxim tot el sabor dels bolets de la manera més versàtil possible
Ingredients:
- 400 g de bolets
- 1 ceba gran
- 2 grans d’all
- 200 ml de nata líquida
- 100 g de brou de verdures o d’aviram
- 50 g de mantega
- Sal
- Oli
Elaboració:
Sofregim ceba i all en oli i mantega lentament fins que comenci a cedir. Afegim els bolets i continuem coent fins que els veiem gairebé cuits. Salem. Afegim el brou i fem coure lentament ben bé 5 minuts. Ara hi posem la nata i coem uns 4-5 minuts a foc lent fins a reduir. Triturem i rectifiquem de sal i pebre. És ideal per sacsejar una carn a la planxa, per una pasta o per acompanyar unes verdures.
