La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un granissat de llimona casolà, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer un granissat de llimona casolà
A l'estiu és molt important mantenir-se hidratat. Hidratar-se no només vol dir beure aigua, sinó també consumir aliments refrescants i nutritius. Fruites i verdures, però també refrescos i gelats saludables, són opcions molt útils per fer passar la calor alhora que gaudim d'un plat gustós. La macedònia, amb fruites de temporada com el préssec, la síndria, el meló, la pruna o la pera, és una opció ideal. També les amanides o escalivades amb verdures com el pebrot. Però si hi ha un aliment ideal per refrescar-se a l'estiu és la llimona. Serveix per fer llimonada, aigua amb llimona, gelats, mousse o granissats. Precisament aquesta última preparació és ideal per fer passar la calor de seguida d'una manera fàcil i deliciosa. El granissat és una beguda refrescant mig glaçada que forma grumolls; una preparació d'allò més versàtil perquè es pot fer de pràcticament qualsevol producte, especialment fruita. El de llimona té l'avantatge de ser especialment refrescant, com el de menta, a més de ser molt fàcil de preparar. El pots fer tan dolç com vulguis; dependrà de la quantitat de sucre que hi posis, però també de l'acidesa de les llimones. Si són més àcides, hauràs de posar més sucre per compensar. Amb aquesta preparació base podràs fer uns granissats excel·lents, però també podràs modificar i afegir els ingredients que vulguis per personalitzar-ho a la teva manera.
El granissat és una beguda refrescant mig glaçada que forma grumolls; una preparació d'allò més versàtil perquè es pot fer de pràcticament qualsevol producte, especialment fruita
Ingredients:
- 4 llimones
- 100 g de sucre
- 500 ml d’aigua
Elaboració:
Ratllem la pell de les llimones ben netes, només la part groga perquè la part blanca és amargant. Els espremem i barregem el suc i la ratlladura amb el sucre. Bullim la barreja a foc lent durant 10 minuts o fins que s’hagi reduït a la meitat. Barregem amb l’aigua freda i posem en un recipient. Posem al congelador i anem remenant cada hora fins que sigui congelat del tot.