La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer balins de patata, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer balins de patata: un aperitiu fàcil i deliciós

Olives, formatge, fuet o patates xips són els aperitius més comuns de qualsevol vermut. Potser alguna torrada, algun altre embotit o fins i tot productes com el salmó fumat. Però un aperitiu de vegades és repetitiu, i no hem d'oblidar que és una part més de l'àpat, igual que el primer, el segon o les postres. Per tant, l'aperitiu també s'ha de fer bé, amb plats que vagin una mica més enllà del que és habitual. Això no vol dir que de sobte ja no puguem servir escopinyes i fuet, és clar. Però el que sí que podem fer és combinar aquests productes amb altres preparacions més elaborades. No cal tornar-se boig fent uns guisats en format aperitiu tampoc, però sí cuinar plats divertits que siguin fàcils de fer, bons i divertits de menjar. I aquests balins de patata són el plat perfecte. No només compleixen tots aquests requisits, sinó que a més es poden combinar amb qualsevol salsa. Aquí els servim amb quètxup, però pots posar-hi maionesa, allioli, romesco, guacamole o qualsevol salsa que et vingui de gust. Un plat que, a més de fàcil, bo i divertit, és versàtil i addictiu. Combina patata, formatge i un arrebossat cruixent i veuràs com tothom vol repetir.

Un plat que, a més de fàcil, bo i divertit, és versàtil i addictiu. Combina patata, formatge i un arrebossat cruixent i veuràs com tothom vol repetir

Ingredients:

  • 300 g de patata bullida
  • 40 g de midó de blat de moro (maizena)
  • 100 g formatge ratllat tipus Emmental
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • Una cullerada de pebre vermell dolç
  • Una punta de pebre vermell picant
  • Sal
  • Un ou
  • 100 g de cereals de blat de moro
  • Oli
  • Quètxup (o la salsa que tu vulguis!)
Balins de patata. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Aixafem la patata bullida i la barregem amb els formatges ratllats, la maizena, els pebres vermells i la sal. Fem una massa. Fem boletes, les passem per ou batut i per cereals aixafats perquè s’enganxin millor. Fregim les boletes en abundant oli calent. Les posem sobre paper absorbent. Acompanyem amb la salsa que vulguis!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!