Tots els aliments amaguen molts secrets a l'hora d'esprémer al màxim les seves virtuts per tal de poder-ne gaudir totalment tots els seus sabors i característiques. La remolatxa no n'és una excepció. De fet, un dels majors misteris que guarda aquesta hortalissa és el fet de com coure la remolatxa perquè quedi tan sucosa com sigui possible i els nostres paladars la puguin xalar amb satisfacció.

El seu sabor i color són únics i molt cridaners, encara que molts no saben com preparar-la. La remolatxa s'usa en molts plats diferents, com amanides, sopes o guisats. Es pot menjar crua o bullida. La clau per coure la remolatxa i realment gaudir-la és trobar una manera de preparar-la que et faci apreciar aquestes verdures deliciosament complexes.

Com coure la remolatxa fresca perquè quedi sucosa

Coure la remolatxa fa que estiguin molt més tendres i amb un sabor menys intens. A més, és el mètode més fàcil per obtenir la remolatxa perfecta. El primer pas per coure la remolatxa és tallar la tija i l'arrel principal de la remolatxa neta. Col·locar la remolatxa en una cassola gran i cobrir amb aigua. Seguidament, bullir l'aigua, després reduir el foc i cuinar a foc lent fins que estigui tendre.

El temps de cocció és molt divers, en funció de la grandària de la remolatxa. Si és més petita o de dimensions mitjanes, el temps oscil·la entre els 25 i 35 minuts. Però si la verdura és gran, aleshores necessita un temps de cocció superior als 45 minuts i inferior a l'hora. Un cop llesta, retirar-la i posar immediatament la remolatxa cuita en aigua gelada. Això farà que es talli la cocció i sigui molt més senzill retirar la pell.

La remolatxa: una hortalissa amb propietats molt beneficioses

Més enllà de com es prepari la remolatxa, el que queda palès és l'elevada importància d'aquesta hortalissa per a la nostra salut. En primer lloc, prendre un got de suc de remolatxa al dia pot comportar múltiples beneficis per al teu cor, com per exemple, reduir la pressió arterial. Un got diari d'aquesta hortalissa ajuda a millorar el flux sanguini del cos, cosa que implica moure més i millor l’oxigen i, per tant, millorar la pressió arterial. La remolatxa, a més a més, ajuda a millorar la resistència atlètica, reduir la inflamació en el cos, així com millorar la salut digestiva del nostre cos.

Però aquestes no són les úniques facultats avantatjoses per al nostre organisme si ens alimentem de la remolatxa. Aquesta verdura conté àcid nítric que ajuda a l’oxigenació de la sang. Això també té un efecte positiu en l'àmbit de la funció cerebral. El sistema immunitari també es veu reflectit, ja que les vitamines de la remolatxa enforteixen aquest sistema immunitari. Alguns investigadors fins i tot veuen el potencial d’utilitzar extracte de remolatxa com a medicina en pacients de càncer.