La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les anxoves i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una torrada de pa de sègol amb formatge i anxova, pasta amb anxoves i tomàquet i uns cabdells a la planxa amb vinagreta d’anxoves.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb anxoves
1. Torrada de pa de sègol amb formatge i anxova
Ingredients:
- 2 llesques de pa de sègol
- 4 filets d’anxova
- 50 g de mató
- 100 g de formatge d’untar
- 25 g de formatge parmesà ratllat
- 25 g de mantega
- Una llimona
- Pebre

Barregem el formatge d’untar amb el mató i el parmesà. Daurem el pa de sègol a la paella amb un dau de mantega. El tallem a petits bocins. Posem una cullerada de crema de formatge sobre cada tros de pa. A sobre hi posem una anxova i acabem amb pell de llimona ratllada i pebre acabat de moldre.
2. Pasta amb anxoves i tomàquet
Ingredients:
- 300 g d’espaguetis
- 8 anxoves
- 2 grans d’all
- 150 g de tomàquets cherry
- Un grapat d’olives negres
- Un grapat de tàperes
- Oliva negra
- 100 g d’espinacs tendres

A una paella amb una bona quantitat d’oli confitem els alls filetejats. Hi posem els tomàquets de jardí, les anxoves, les olives i les tàperes. Abaixem el foc i coem lentament fins que els tomàquets cedeixen. Els aixafem lleugerament perquè treguin tot el seu suc. Ara hi posem els espinacs, sacsegem i quan veiem que s’estoven hi posem una culleradeta de pebre vermell picant. Barregem i ara hi afegim la pasta acabada de coure i un cullerot de l’aigua de la cocció. Coem a foc tirant a alt durant un minut, per amalgamar tots els gustos. Passem al plat i ho acabem amb una anxova sencera i força formatge parmesà ratllat.
3. Cabdells a la planxa amb vinagreta d’anxoves
Ingredients:
- 4 cabdells d’enciam
- 4 anxoves
- 50 g d’avellanes
- Una culleradeta de mostassa de Dijon
- Unes fulles de menta
- Un gra d’all
- Una llimona
- Pebre

Tallem els cabdells en quatre trossos en vertical. Els daurem en una paella amb un raig d’oli. Reservem. Fem la vinagreta. Piquem la menta, l’all, les avellanes i les anxoves. A un bol posem les anxoves picades, oli de les anxoves, mostassa, all, avellanes, pell de llimona ratllada, menta i pebre. Barregem bé i amanim els cabdells.