La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les anxoves i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una torrada de pa de sègol amb formatge i anxovapasta amb anxoves i tomàquet i uns cabdells a la planxa amb vinagreta d’anxoves.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb anxoves

1. Torrada de pa de sègol amb formatge i anxova

Ingredients:

  • 2 llesques de pa de sègol
  • 4 filets d’anxova
  • 50 g de mató
  • 100 g de formatge d’untar
  • 25 g de formatge parmesà ratllat
  • 25 g de mantega
  • Una llimona
  • Pebre
Ada Parellada, Torrada sègol crema formatge i anxoves / Foto: Carlos Baglietto
Torrada de pa de sègol amb formatge i anxova / Foto: Carlos Baglietto

Barregem el formatge d’untar amb el mató i el parmesà. Daurem el pa de sègol a la paella amb un dau de mantega. El tallem a petits bocins. Posem una cullerada de crema de formatge sobre cada tros de pa. A sobre hi posem una anxova i acabem amb pell de llimona ratllada i pebre acabat de moldre.

2. Pasta amb anxoves i tomàquet

Ingredients:

  • 300 g d’espaguetis
  • 8 anxoves
  • 2 grans d’all
  • 150 g de tomàquets cherry
  • Un grapat d’olives negres
  • Un grapat de tàperes
  • Oliva negra
  • 100 g d’espinacs tendres
Ada Parellada, anxoves pasta / Foto: Carlos Baglietto
Pasta amb anxoves i tomàquet / Foto: Carlos Baglietto

A una paella amb una bona quantitat d’oli confitem els alls filetejats. Hi posem els tomàquets de jardí, les anxoves, les olives i les tàperes. Abaixem el foc i coem lentament fins que els tomàquets cedeixen. Els aixafem lleugerament perquè treguin tot el seu suc. Ara hi posem els espinacs, sacsegem i quan veiem que s’estoven hi posem una culleradeta de pebre vermell picant. Barregem i ara hi afegim la pasta acabada de coure i un cullerot de l’aigua de la cocció. Coem a foc tirant a alt durant un minut, per amalgamar tots els gustos. Passem al plat i ho acabem amb una anxova sencera i força formatge parmesà ratllat.

3. Cabdells a la planxa amb vinagreta d’anxoves

Ingredients:

  • 4 cabdells d’enciam
  • 4 anxoves
  • 50 g d’avellanes
  • Una culleradeta de mostassa de Dijon
  • Unes fulles de menta
  • Un gra d’all
  • Una llimona
  • Pebre
Ada Parellada, Enciam planxa vinagreta anxoves / Foto: Carlos Baglietto
Cabdells a la planxa amb vinagreta d'anxoves / Foto: Carlos Baglietto

Tallem els cabdells en quatre trossos en vertical. Els daurem en una paella amb un raig d’oli. Reservem. Fem la vinagreta. Piquem la menta, l’all, les avellanes i les anxoves. A un bol posem les anxoves picades, oli de les anxoves, mostassa, all, avellanes, pell de llimona ratllada, menta i pebre. Barregem bé i amanim els cabdells.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!