Els panellets no necessiten presentació. Són el símbol de la tardor i, amb el permís de les castanyes, l'aliment insígnia de la castanyada i de Tots Sants. Un pastisset dolç que agrada a petits i grans i que cada any es reinventa amb noves versions amb formes i sabors diferents. Però el panellet clàssic, el de pinyons de tota la vida, és el que més triomfa. Avui us ensenyem quins són els millors panellets de Catalunya i on trobar-los. No badeu perquè els heu de tastar tots!

El millor panellet de Catalunya

El Forn La Sitja - Providència, al barri de Gràcia de Barcelona, és la pastisseria que enguany elabora el millor panellet de pinyons del país. L'establiment barceloní, regentat per Xavier Corcellas, ha guanyat l'edició d'enguany del concurs Panellet d'Or dins la ruta dels millors panellets de pinyons de Barcelona. Més de 50 forners de la ciutat han participat de la quarta edició d'un concurs que consolida l'alt nivell dels pastissers i forners de la Ciutat Comtal. El jurat encarregat de donar el premi el formen: Adriana Gutierrez, xef pastissera i CEO de Sugar Corner; Rafa Batalla, professor de pastisseria de l'Escola del Gremi de flequers de Barcelona; Paco Hidalgo, tècnic pastisser i Pere Fábrega, tècnic forner. El concurs va consistir en un tast a cegues en el que el Forn La Sitja - Providència va assolir la màxima puntuació en els diferents aspectes valorats: estructura global, imatge, qualitat dels pinyons, valoració del massapà i sabor. El segon i el tercer classificats són la Pastisseria La Canal i el Forn Ginebra, empatat amb la Pastisseria la Colmena, respectivament. 

El Forn La Sitja - Providència, al barri de Gràcia de Barcelona, és la pastisseria que enguany elabora el millor panellet de pinyons del país

Premiats en el concurs Panellet d'Or
Pastissers premiats en el concurs Panellet d'Or - Panatics

La resta de forns que formen part de la ruta dels millors panellets són els següents:

  • Foix de Sarrià
  • Pastisseria Faixat
  • Oriol Carrio Barcelona
  • La Cantonada Forn & Pastisseria
  • Forn Colón
  • Bomboneria Pons S.L.
  • Forn La Sitja-Providència
  • Forn Elias
  • Fleca Balmes
  • Forn Puiggròs
  • Pastisseria Hoffnan
  • Forn Esplugas
  • Baluard
  • Forn Mistral
  • Forn Gil
  • Montserrat forners
  • Forn Ginebra
  • Pstissertia La Canal
  • Forn Trinitat
  • Forn Padró
  • Sant Tirs
  • Forn del Passeig
  • L'Obrador dels 15
  • La Fabrique
  • Galette i Pastim
  • Pastisseria la Colmena
  • Pastisseria Cusachs
  • Turris
  • Pastisseria Montrodón
  • Pastisseria Brunells
  • La Pastisseria
  • BanAnna Cakes
  • Pastisseria Triomf
  • Pastisseria Bonastre
  • Celiadictos
  • Pastisseria The Bakers
  • Pastisseria La Palma

Diferents tipus de panellets

Malgrat que els de pinyons són els més tradicionals, cada any es veuen versions de panellets més exòtiques, diferents i fins i tot extravagants. Els de coco o els de xocolata són exemples de panellets diferents, però que ja formen part del nostre ideari col·lectiu. Però panellets amb forma de carabassa o amb sabors de fruites i de colors llampants són invents cada cop més habituals que, malgrat trencar amb les formes, textures i sabors tradicionals, mantenen viu l'esperit del panellet i de la castanyada enfront de la invasió anglosaxona del Halloween.