Podem enumerar molts factors que ens impedeixen tant agafar el son com aconseguir-ne un de reparador i molts d'ells estan relacionats amb l'alimentació. I és que sí, tots sabem que un sopar generós o el fet que determinats productes poden convertir les nits en veritables malsons. Però sabies que també existeix l'efecte contrari? Seleccionant bé què prendre a última hora de la nit és possible afavorir el son. A més, tots aquests aliments que tan bé li van al nostre descans, beneficien també la nostra línia. Aquí van cinc idees que t'ajudaran a mantenir la teva figura alhora que gaudeixes d'uns dolços somnis.

5 sopars per no engreixar-se i dormir d'una tirada

Torrada de salmó

El salmó és una de les fonts d'àcids grassos omega-3 més importants. És conegut per tots el fet que consumir prou omega-3 és essencial per cuidar el cor, però sabies que també ajuda a la producció de melatonina? Coneguda com l'hormona del son, és produïda per l'organisme de forma natural en caure el sol, exactament en el moment en què el cos comença a preparar-se per al descans. Així doncs, consumir aliments que afavoreixen l'alliberament de melatonina ajudaran al fet que s'arribi al moment de dormir molt més relaxat.

Sopar lleuger àpats dormir millor Foto Pixabay (4)
La torrada de salmó / Foto: Pixabay

Gall dindi amb pebrots vermells

El gall dindi és una excel·lent font de proteïnes, però també de triptòfan, un aminoàcid que ajuda l'alliberament de melatonina. A més, en tractar-se d'una carn magra, lliure de greix, és molt fàcil de digerir, la qual cosa ajudarà a dormir d'una tirada. El fet d'acompanyar-la de pebrots vermells té un motiu i és que aquesta hortalissa conté vitamina B6 i magnesi. Aquesta combinació és perfecta per reduir l'ansietat i ajudar-te a dormir millor.

Truita francesa

En general, l'ou és una excel·lent font de melatonina. En triar aquest mètode de cocció estem eliminant riscos. Per exemple, si es consumeix fregit tindrà més greix i això, a més d'aportar una quantitat més important de calories, també pot retardar la digestió i dificultar el son. Una cosa similar passa amb determinats ingredients que acostumem a afegir a la truita i que produeixen el mateix efecte, com les patates fregides en abundant oli i altres aliments que tendeixen a repetir-se com la ceba.

Sopar lleuger àpats adormir|dormir millor / Foto: Pixabay
Truita a la francesa / Foto: Pixabay

Arròs amb verdures

En aquest cas, cal destacar que l'arròs ha de ser integral. L'arròs, a més del seu poder contundent, aporta una quantitat de melatonina que afavoreix significativament al descans. A l'hora d'escollir les verdures, sempre cal donar prioritat a les de fulla verda, que contenen una bona ració de triptòfan. Prova amb els espinacs i també amb la pastanaga, rica en betacarotè, que també té un impacte positiu en el son.

Bol de iogurt amb civada i fruits vermells

Si no ets de grans sopars i prefereixes quelcom més ràpid i fàcil per no embrutar la cuina, els lactis són el teu aliat perfecte. Juntament amb la civada i els fruits vermells, t'aportaran una ració important de melatonina, a més d'altres beneficis. I és que no s'ha d'oblidar que la civada relaxa els músculs i baixa la tensió arterial.

Sopar lleuger àpats adormir|dormir millor / Foto: Pixabay
Bol de iogurt amb civada i fruits vermells / Foto: Pixabay

I si et preguntes què fer de postres, la solució són les cireres i la pinya. Dues de les fruites amb més concentració en melatonina. A més, t'ajudaran a tenir uns dolços somnis.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!