El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats antinadalencs per contrarestar el mood de les festes de Nadal. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Albergínies farcides

Excel·lent plat tradicional que permet força variacions en el farciment. Pots utilitzar tota mena de bolets de temporada. Una altra opció seria afegir beixamel, una mica per al farciment i la resta per cobrir-les. Sembla que portin molta feina, però es fan relativament de pressa. Per exemple, podria ser una bona proposta per a un sopar romàntic. Ep, que també hi ha parelles que troben romàntic sopar un potatge de cigrons amb cansalada i xoriço. Bon profit!

😋 Recepta d'albergínies farcides
 

Crestes de pollastre rostit amb prunes

Durant les festes de Nadal generem força menjar sobrant que s'ha d'aprofitar, i ja no per allò de no llençar menjar, sinó perquè acostuma a ser menjar elaborat, bo i sovint de qualitat. En aquesta ocasió, i aprofitant un pollastre rostit amb prunes sobrant del Nadal et presentem unes crestes cuites al forn que podreu congelar i menjar més endavant, quan hagi passat el temps necessari per poder cremar tots els greixos del Nadal i, per descomptat, ens torni a venir de gust aquell sabor.

🍴 Recepta de crestes de pollastre rostit amb prunes
 

Menú de diumenge

Angules de muntanya a l'allet

Comencem el diumenge, el dia abans de tornar a la feina i a la rutina, amb una recepta ben senzilla i simple. No cal més que cuinar els peus dels camagrocs a l'allet, com fem amb les angules, amb all i bitxo. És una bona i recomanable tapa, la veritat.

😋 Recepta d'angules de muntanya a l'allet
 

Pollastre a l'ast

I, finalment, un plat molt típic i tradicional català com és el pollastre a l'ast. Evidentment, per fer-lo cal disposar d'un sistema de cocció rotatori que pràcticament ningú té a casa. La cocció a l'ast és la clau, i encara més si es fa amb foc de llenya. Dit d'una altra manera, a casa és difícil que et quedi igual. Més enllà de l'elaboració que pugui tenir una recepta, el més important és difondre i donar a conèixer aquest plat arreu del món.

🍴 Recepta de pollastre a l'ast
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!