@elnacionalcat

👑 El dia de Reis se celebra un dels àpats més màgics de l’any. ▶️😋 Nosaltres ens hem avançat una mica hem tastat els 3 millors tortells de Reis a Barcelona. Espectaculars! 🎖️ Tortell de la pastisseria Carrió 🎖️ Tortell de l'Atelier Barcelona 🎖️ Tortells de la Canal 🎤 Francesc Invernon i Alba Solé 🔗 Mës gastronomia i receptes a La Gourmeteria d’ElNacional.cat #elnacionalcat #lagourmeteria #reis #gastronomia #tortelldereis #barcelona

♬ original sound El Nacional.cat

El dia de Reis se celebra un dels àpats més màgics de l'any. La canalla gaudeix amb il·lusió els regals que els han portat els Reis i la família gaudeix de l'últim dinar de festes amb el primer dolç tradicional de l'any: el tortell de Reis. Hi ha els clàssics de nata, crema o fruita confitada, però independentment del sabor que escollim, el més important a l'hora de triar un tortell és que estigui fet amb amor i amb els productes de la màxima qualitat i proximitat possible. Avui et portem 3 tortells de Reis de Barcelona perquè gaudeixis al màxim unes postres que agraden a petits i grans.

Tortell de la pastisseria Carrió

Els germans Oriol i Anna Carrió són la tercera generació al capdavant de la pastisseria Carrió (C/ Bailén, 216). Elaboren dolços artesans durant tot l'any, però la joia de la corona de Reis és el seu tortell de gerds i festucs. S'elabora amb un brioix de llarga fermentació i es farceix amb una crema de festucs. Elaborat de manera artesanal a l'obrador, els festucs són d'origen nacional i els torren ells mateixos per a convertir-los després en una crema, com si fos un praliné. A més de deliciosa, la crema de festucs és saludable, ja que no porta cap mena de greix o sucre afegit. La cirereta del pastís l'aporta el punt àcid de la melmelada de gerds que culmina el tortell. La ració per a 7 persones la pots trobar a un preu de 40 €.

Tortell de gerds i festucs Carrió / Foto: Alex Froloff
Tortell de gerds i festucs de la pastisseria Carrió / Foto: Alex Froloff

🎂 Recepta de tortell de crema
 

Tortell de l'Atelier Barcelona

La pastisseria l'Atelier de Barcelona (C/ Viladomat, 140) té un dels tortells de Reis més especials de la ciutat. Enguany ha aconseguit, per segon any consecutiu, guanyar el premi a Millor Tortell Creatiu amb el seu Roscottone Gold, un certamen d'alta pastisseria que acredita l'Atelier com un dels obradors de dolços de referència al país. El Roscottone Gold és una creació del xef Eric Ortuño i, com el seu nom indica, és una fusió de tortell i panettone. Fet amb la massa del dolç italià, aquest tortell combina sabors de caramel amb unes làmines d'or que coronen el que sembla un autèntic lingot de Reis. El trobaràs a l'Atelier a partir del dia 2 de gener per un preu de 47 €.

Roscottone Gold de l'Atélier Barcelona / Foto: David Egui
Roscottone Gold de l'Atélier Barcelona / Foto: David Egui

Tortells de la Canal

El tercer obrador és la pastisseria Canal (C/ Calvet, 15 i C/ Muntaner, 566). Compta amb dues botigues a Barcelona i ofereix dos tortells de primera qualitat. La primera opció és el tortell de massapà i fruita confitada, un clàssic que no falla mai i que pots trobar amb 3 mides diferents: petit per a 4 persones (29 €), mitjà per a 6 persones (42 €) i gran per a 8 persones (58 €). La segona opció és el tortell de Reis de nata, ametlla i sucre perlat. Una alternativa més atrevida i dolça que, de nou, es pot aconseguir en les mateixes 3 mides: petit (35 €), mitjà (45 €) i gran (60 €).

Tortell de Reis de massapà i fruita confitada de Canal
Tortell de Reis de massapà i fruita confitada de Canal / Foto: Martí Rosell

Sigui quin sigui el vostre sabor preferit, un bon tortell de reis sempre arrodoneix unes festes màgiques. Un dolç que posa el punt final a les vacances de Nadal i que, amb sort, et portarà la corona si et toca el rei. Toquem fusta perquè no toqui la fava!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!