El Prepirineu de Lleida és una joia desconeguda per a molts que amaga una gastronomia espectacular. Plats autòctons com la girella, productes de km 0 i restaurants excel·lents són l'excusa perfecta per gaudir d'aquest racó de Catalunya. Un dels pobles on millor s'esmorza és La Pobleta de Bellveí, concretament a l'hotel restaurant Casa Arturo. Un local amb molta història que prepara uns plats d'escàndol en aquest petit poble de poc més de 100 habitants.

L’Arturo va néixer com una petita botiga de poble on es proveïa la gent de tota la Vall Fosca. El primer registre de venda conservat –unes aspardeñes, datat del 1906– és avui un petit tresor que testimonia els orígens d’un establiment arrelat al territori. Pocs anys després, el 1910, Arturo Mir i Elisa Sastre van decidir ampliar el negoci incorporant-hi un servei de cafè, convertint la botigueta en un punt de trobada per al veïnat.

Taula d'embotits i formatges de l'hotel restaurant Arturo. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Taula d'embotits i formatges de l'hotel restaurant Arturo. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Amb la Roser Mir i Antonio Blázquez, el negoci va viure un impuls decisiu: l’antiga fonda es va convertir en l’Hotel-Restaurant Arturo, modernitzat però fidel a l’essència pallaresa

Va ser ja a la següent generació, als anys seixanta, quan Arturo Mir i Pepita Faurat van transformar aquell espai en una fonda. Les receptes casolanes de la Pepita, cuinades amb dedicació i un gust exquisit, van esdevenir molt aviat una referència per a tots els qui s’hi asseien a taula. La tradició culinària va continuar amb la seva filla, que va seguir les passes de la mare i va incorporar nous plats que avui són autèntics clàssics de la casa, com els peus de porc de Carns Bastús, l’estofat de vedella o el capipota de corder. També són excel·lents la fusta d'embotits i formatge, amb producte de Ca d'Antema i Cal Tomàs, o la cua de bou, també de Carns Bastús. Producte excel·lent ideal per a fer un bon esmorzar que prové d'elaboradors de proximitat de la comarca. Uns plats que també inclouen les postres, com unes meravelloses peres al vi.

Peus de porc de l'hotel restaurant Arturo. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Peus de porc de l'hotel restaurant Arturo. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Amb la Roser Mir i Antonio Blázquez, el negoci va viure un impuls decisiu: l’antiga fonda es va convertir en l’Hotel-Restaurant Arturo, modernitzat però fidel a l’essència pallaresa. La parella va saber consolidar un estil propi, combinant hospitalitat, proximitat i una cuina que honra la tradició sense renunciar a evolucionar.

Avui, és el besnet del primer Arturo, Albert Blázquez, juntament amb Mar Bacardit, qui manté viu aquest llegat més que centenari

Callos de l'hotel restaurant Arturo. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Callos de l'hotel restaurant Arturo. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Avui, és el besnet del primer Arturo, Albert Blázquez, juntament amb Mar Bacardit, qui manté viu aquest llegat més que centenari. L’Hotel-Restaurant Arturo és ja un clàssic del Pallars, defensor de la cuina de muntanya, del producte de proximitat i del respecte pel territori. Situat al cor del poble, continua sent un espai de bon menjar i ambient autèntic, amb plats generosos que capturen l’ànima del Pirineu. Les habitacions acollidores i l’espai del porxo el converteixen en una parada gastronòmica que conserva el millor del passat i el posa al servei del visitant d’avui.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!