Catalunya és un país preciós ple de paisatge i productes diferents. Uns aliments que serveixen per elaborar les receptes tradicionals dels diferents racons del Principat. Però a tocar de Catalunya, a la Franja de Ponent, el català i les tradicions nostrades també tenen el seu lloc en alguns establiments familiars. És el cas d'aquest restaurant de Torrent de Cinca, a l'oest del Segrià, on elaboren un esmorzar de forquilla digne de campionat. Avui visito aquest establiment on fer parada i fonda entre Catalunya i l'Aragó per retre homenatge a la Nuri, l'ànima del restaurant, que malauradament ens va deixar fa unes setmanes.
La Franja de Ponent és el territori limítrof amb Catalunya per l'oest que va des de la Ribagorça, al nord, fins al Matarranya, al sud. Un indret especial dels Països Catalans amb una gastronomia excel·lent. Per trobar el millor restaurant de la Franja hem d'anar fins a Torrent de Cinca, concretament al restaurant Siskets. El local està regentat per l'Hector i la Sílvia, els fills dels fundadors, el Pepe i la Nuri. Malauradament, la Nuri ens va deixar fa unes setmanes. Una persona propera i molt estimada sense la qual el Siskets avui no seria el que és. L'article d'avui va dedicat a la Nuri, a qui recordarem amb orgull i a qui mai podrem agrair prou tot el que va fer pel restaurant.
El Pepe i la Nuri van fundar el Siskets l'any 2008 a Torrent de Cinca. Un establiment nascut en plena crisi que va sobreviure uns anys durs a base de feina i esforç. Al cap de 9 anys, el 2017, el Siskets va obrir l'hotel, que han anat ampliant fins a tenir més d'una vintena d'habitacions. Al restaurant hi fan cuina de mercat, mediterrània i amb un ampli ventall d'opcions de preus.
Al Siskets hi pots menjar un menú de 14 euros, un menú degustació a partir de 33 euros i també tenen plats a la carta. Algunes de les especialitats de la casa són l'orella, el ternasco, els calamars a la romana, els peus de porc desossats, el bacallà al pil-pil, així com una amplíssima varietat de postres casolanes. Un restaurant familiar de segona generació avalat per gairebé dues dècades d'experiència al sector.
A més dels menús, però, al Siskets hi pots fer un esmorzar de forquilla de campionat. Alguns dels plats icònics de la casa, com el bacallà o els peus de porc, són espectaculars. Un dels més curiosos, i que s'ha de tastar tant sí com no, és el trifàsic de carn, un plat que porta orella a la brasa, fetge i lleteroles de corder. Per rematar l'esmorzar, qualsevol de les postres casolanes és un èxit assegurat. El pastís de formatge amb albercocs del poble és una opció ideal; autèntic producte quilòmetre zero i casolà. Un restaurant familiar amb una cuina autèntica i sincera que, a més, queda a peu de carretera, a tocar de l'AP-2, si viatges cap a l'Aragó.