A la ciutat s'hi menja bé, però al poble sempre és on trobarem els restaurants més bons i autèntics. Bars i restaurants amb personalitat regentats per persones properes que estimen l'ofici i els clients. Un amor que es nota al servei i en la qualitat del producte que ofereixen. Un exemple d'aquest tipus de local és el bar El Poli de Riba-roja d'Ebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre.
El millor esmorzar de forquilla de la Ribera d'Ebre
El Poli és el bar del poliesportiu municipal i de les piscines de Riba-roja d'Ebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre. Un poble molt especial amb una gent fantàstica on, a més, s'hi menja de primera. Abans de fer parada al Poli, a Riba-roja val la pena visitar-hi un parell de llocs mítics. Acompanyat del Miquel Cervelló, amic i regidor del poble, visito el mirador del banc, el més gran d'Europa i inaugurat recentment. Un espai des del qual hi ha unes vistes privilegiades del riu. Un riu al qual viu molt vinculat el municipi.
Vist això, toca anar al Poli. El Paquillo i l'Alba són la parella propietària del local. Després de regentar altres establiments, ara fa 3 anys que capitanegen aquest projecte. La seva especialitat són els esmorzars, però també els dinars, sopars i fins i tot celebracions de grup. Destaquen els caragols i els guisats com a plats més icònics, sense deixar de banda l'oli, que és de molt bona qualitat perquè en aquestes terres se'n produeix.
També és deliciosa la cua de bou, un plat que fa honor a la cuina catalana de xup-xup. Acompanyada de verdures guisades, aquest és el plat fort d'un esmorzar que demana pa: perquè què seria un esmorzar de forquilla sense plats on poder sucar pa
Encetem l'esmorzar amb uns caragols saltats, un plat exquisit acompanyat d'allioli que fa les delícies d'un lleidatà com jo. Seguim amb carn, en aquest cas, un conill de bosc a la cassola, un altre dels plats exquisits de la cuina catalana i que aquí fan deliciós.
També és deliciosa la cua de bou, un plat que fa honor a la cuina catalana de xup-xup. Acompanyada de verdures guisades, aquest és el plat fort d'un esmorzar que demana pa: perquè què seria un esmorzar de forquilla sense plats on poder sucar pa. Per rematar-ho, unes postres: milfulls de crema trufada i nata, una delícia dolça que permet acabar al cim més alt un esmorzar espectacular.
Amb un tracte proper i amable i un menjar de qualitat, el restaurant El Poli de Riba-roja d'Ebre és un lloc excel·lent on anar a gaudir d'un esmorzar de primera.
