Hola hola gourmeters! Soc la Menja amb gust, tot i que la majoria de gent em diu pel meu nom, Alba Solé Ingla. Soc periodista i els meus em coneixen com aquella amiga pesada que parla tot el sant dia de restaurants, bars, bodegues, cerveseries, pastisseries i locals encantadors. I és que aquesta és una de les meves passions, descobrir i viure experiències gastronòmiques originals, divertides i suculentes. Així que cada 15 dies em trobareu a La Gourmeteria per compartir amb tots els gourmeters com jo les meves aventures gastronòmiques.

Okio Asian
Fanalets decorant el sostre de l'Okio Asian Street Market / Foto: Okio Asian Street Market

Arrenquem l’aventura amb un viatge a Tòquio i és que m’he desplaçat milers de quilòmetres fins a la capital japonesa sense sortir de Barcelona. Us porto al Okio Asian Street Market, un local espectacular davant l’estació de França de Barcelona, que trasllada els seus comensals a un mercat de carrer amb paradetes de menjar de diferents racons de l'Àsia. La decoració està molt treballada i la quantitat de colors i llums de neó fan que, a més, sigui d'allò més instagramejable!


Una paradeta per a cada ocasió

Entre l'oferta hi trobem baos, originaris de la Xina, plats típics tailandesos com el pad thai, fideus cuinats de mil maneres i arròs, molt arròs, sigui saltat o en forma de sushi. Tot es cuina en unes paradetes i a la vista del comensal així que els més curiosos com jo no us podeu perdre el procés de preparació dels vostres plats!

arros okio
Nasi Goreng / Foto: Okio Asian Street Market

Com a entrant tastem un bao de porc amb un farcit gustosíssim amb molt caràcter i una massa tant suau i esponjosa que sembla un coixí. També escollim un altre bao en aquest cas de cansalada marinada, amb un farcit abundant, s’agraeix. També hem demanat un nigiri de tonyina brasejada amb una salsa picant molt bona. Ja veureu que soc amant del picant, però en aquest cas considero que hi havia massa salsa i quedava amagat el gust del peix.

Udon Okio
Udon d'ànec cruixent i verdures / Foto: Okio Asian Street Market

Com a plats principals un arròs saltat que estic segura que estava fet al teppanyaki, que és una planxa d’acer japonesa on es cuinen arrossos, carns i verdures. L’arròs, que es diu Nasi Goreng i és el plat nacional d'Indonèsia, estava ben solt i era addictiu. Finalment, mengem uns udon amb ànec i amb bolets, que diria que eren shitake, un bolet japonès amb una textura molt carnosa que molts vegetarians fan servir per simular la carn. El plat té un gust fort, però en el bon sentit, ara bé, si no estàs acostumat als gustos orientals optaria més per l’arròs.

L'Okio Asian Street Market m’ha fet viatjar sense aixecar-me d’una cadira, tant per la seva cuina com per aquest local que no deixa escapar cap detall. Val la pena anar-hi amb temps per poder passejar pel local i, fins i tot, jugar amb una maquineta de jocs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!