Sorpresa majúscula al sector de la restauració. Tot i trobar-nos a ple estiu i que molts locals abaixen la persiana unes setmanes per anar-se'n de vacances, aquest cap de setmana el restaurant Gegant anunciava que abaixa la persiana per sempre. Una notícia trista i inesperada que feien pública a través d'una fotografia i un breu missatge a les xarxes socials. "El restaurant Gegant tanca les seves portes. Ho hem gaudit molt. Gràcies per la vostra acollida.", comunicaven el dissabte.

Tanca el restaurant Gegant només set mesos després d'obrir

El fet és d'un impacte notori, ja que aquest local situat al número 93 del carrer Pujades ha abaixat la persiana després de només set mesos de trajectòria. Amb una proposta centrada en la cuina catalana i mediterrània, aquest establiment s’havia guanyat el cor dels veïns del barri gràcies a una carta de qualitat a preus assequibles i a un tracte proper. Tot i això, l’1 d’agost els seus responsables van anunciar per xarxes socials que posaven fi al projecte, agraint el suport rebut, però sense especificar-ne els motius.

Aquest tancament se suma a una sèrie de baixes recents en el panorama gastronòmic del Poblenou, com les del Bar Bruxas i la cafeteria Labath. La zona, que ha viscut una explosió d’obertures orientades al públic internacional, sembla arribar a un punt de saturació, amb una oferta creixent que sovint no es tradueix en estabilitat econòmica per als negocis. L’encariment dels lloguers i els costos associats a la restauració haurien estat factors determinants en aquesta nova realitat del barri.

Pollastre rostit a la catalana del restaurant Gegant / Foto: Rosa Molinero Trias

Precisament, poques setmanes després de l'obertura, des de La Gourmeteria ressenyàvem el restaurant Gegant, catalogant-lo com una de les obertures més rellevants del 2025 a Barcelona. "Aquesta és la història d’un restaurant petit que fa una cosa gegant: la de practicar amb amor i esforç la cuina catalana, una tasca ben important en els temps que corren, on tota novetat forana o prefabricada sembla millor que les menges de sempre, que estem deixant de cuinar". Amb aquesta frase arrancàvem la descripció i el coneixement d'un restaurant que liderava el cuiner Joan Vallès.

L’oferta gastronòmica del Gegant que havia dissenyat aquest xef, que havia passat pels fogons de Fermí Puig, Monocrom i Alkostat, parlava clar i català. Hi podies tastar una patata i mongeta amb botifarra negra, trinxat, ous farcits, esqueixada, xatonada i escalivada (aquesta darrera, amb anguila fumada), terrina de porc, llenties amb guatlla i cap i pota guisat, bacallà amb samfaina. També al pil-pil, fricandó amb moixernons, pollastre rostit a la catalana o lletons rostits a la mostassa, sípia a la bruta, vedella amb bolets, flam o mousse de xocolata.

Escalivada amb anguila al restaurant Gegant / Foto: Rosa Molinero Trias

Una notícia que mai no ens agrada explicar, i que lamentem profundament perquè deixa orfes els habitants del Poblenou i de Barcelona. Un públic català, local, arrelat amb aquesta fantàstica cuina catalana que podien tastar dia rere dia i que abaixa la persiana, mentre als locals del costat obren cadenes impersonals i completament aïllades del que significa el menjar a la ciutat comtal i a Catalunya. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!