Els bars, restaurants i sales de cinema solen estar omplerts una típica nit de divendres. Moltes de les persones surten a passar temps amb els seus amics, companys de feina o amb les seves parelles. Però aquelles que es troben soles, quan arriba el cap de setmana, són més propenses a quedar-se a la butaca de casa seva. Des que naixem l'acte d'alimentar-nos el fem amb altres persones, llegeixi's: la mare que li dona menjar al seu fill. Aquesta "sociabilitat del menjar" es manté al llarg de la vida: els àpats en família i més tard amb amics, parella i col·legues d'estudis o treball. Tanmateix, són cada vegada més les persones que opten per anar a dinar o sopar soles, i te'n volem parlar.

Restaurant
Restaurant / Foto: Unsplash

Des que naixem l'acte d'alimentar-nos el fem amb altres persones

Si portes el mòbil, estàs acompanyat

Un dels motius d'aquest canvi d'actitud segons un estudi, potser el més sorprenent, és que el 23% dels participants no se senten sols si a l'hora de sopar tenen el seu smartphone amb ells. El 34% de les persones entre 18-24 anys consideren al seu mòbil com un company de sopar. Per comparar, en el rang dels majors de 55, un 12% opinen el mateix.

Si et pares a pensar-ho, és veritat: hi ha una sensació general que sempre que tinguis el teu telèfon no pots estar sol. Mentre sopes pots contactar amb el món exterior de mil maneres: WhatsApp, Twitter, YouTube, emails. Pots escollir on trobar companyia.

Sopar
Sopar i els mites / Foto: Unsplash

Et donem alguns tips perquè t'animis a provar-ho com a experiència amb tu mateix/a:

  1. Emporta't com a companyia un llibre. Estaràs entretingut llegint, posat completament en la trama de la història i aquests personatges pot ser que siguin els millors companys de taula que hagis tingut.
  2. Abraçades i salutacions 2.0. Aprofita aquesta aturada que fas del teu recorregut per la ciutat per actualitzar les xarxes socials, escriure-li un whatsapp a la teva família i amics per dir-los que estàs bé, que ho estàs passant de luxe i donar-los abraçades i mims virtuals a totes aquelles persones que vols. També pots compartir fotos amb ells o "xafardejar" Instagram per veure què estan fent els teus amics i familiars. Ho pots fer des del teu mòbil o des d'un ordinador. Menjar amb el mòbil a la mà és ja tot un clàssic! Fins i tot, si el restaurant o bar té wifi pots fer una sessió de Skype!
  3. Música per a les teves orelles. Literal. Desconnecta del teu entorn per capbussar-te al teu àlbum favorit i gaudeix del teu menjar amb els acords de les bandes que més t'agraden i més gaudeixes.
  4. Actualitat i xafarderies per menjar. Pots acompanyar el teu menjar amb la lectura de diaris o revistes que t'interessin i que potser en el teu dia a dia no tens temps a llegir.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!