El xef francès Romain Fornell (Tolosa, 1976) és el creador del restaurant estrellat Caelis, a Barcelona. Aquest dimecres s'ha conegut que el Museu Picasso de Barcelona tindrà un restaurant al seu interior, de la mà del cuiner d'una estrella Michelin. L'obertura, segons ha indicat el mateix Fornell al diari Ara, serà a l'estiu, al voltant del mes de juny. D'aquesta forma, un dels museus i edificis més emblemàtics i visitats de la ciutat comtal comptarà amb un restaurant Michelin per satisfer les delícies dels paladars dels turistes i visitants.

Un nou restaurant Michelin a Barcelona

Oferir una carta i un espai ambientat a l'estil dels bistrots parisencs de principis del segle XX. Aquesta és la innovadora i contundent idea que té pensada Romain Fornell per a aquest nou espai que encara no té nom. "Tot per recordar l'època en què Picasso va viure a París i va pintar l'emblemàtic Guernica", defensa el xef al citat mitjà. En aquest tipus de restaurants es pot degustar plats francesos, com tàrtars de mantega, musclos, o carn amb patates fregides.

El director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, apunta que la referència a Picasso serà evident, així com els aires parisencs. De fet, una de les propostes, encara que ni molt menys definitiva, és BistroPablo. La ubicació del restaurant serà a l'últim palau del museu dels quatre que el conformen, que és l'espai que ocupen les exposicions temporals. Detalls com l'aforament, la carta o menús i la data exacta d'obertura encara són serrells que han de ser tancats i anunciats.

Impuls gastronòmic a la cultura barcelonina

Entre els museus més visitats de tota la ciutat, s'hi situa el Museu Picasso, que amb 1.032.400 visitants torna a superar la xifra del milió, fet que no ocorria des de l’any 2019. A partir de l'estiu, caldrà veure l'impacte del nou restaurant de Fornell i si la ja gran i consolidada xifra de visitants del Museu s'incrementa i aposta per complementar la visita cultural al museu amb un toc gastronòmic parisenc per acabar d'arrodonir l'experiència i conèixer una mica més enllà la vida de l'artista Picasso.

Romain Fornell compta amb una llarga, dilatada i reconeguda trajectòria al panorama culinari estatal i europeu. El 1994 va ingressar a la prestigiosa Escola d'Hostaleria de Tolosa on va ser elegit com el Millor Cuiner Jove de Midi Pyrénées. Poc després va desenvolupar el seu aprenentatge professional a reconeguts restaurants francesos, com Les Jardins de l'Òpera. El 1996 es va traslladar a Barcelona com a segon del restaurant La Maison du Languedoc Rousillon. El 1997 va tornar al país gal per treballar Michel Sarran i, posteriorment, amb Alain Ducasse. El 2000 va obrir el restaurant Chaldette, a la Lozère, on va donar a conèixer el seu potencial creatiu i pel qual el 2001 va obtenir la seva primera estrella Michelin, convertint-se, amb només 24 anys, en el cuiner més jove a aconseguir-la.

El 2002 va tornar a Barcelona, ​​on resideix des de llavors, per posar-se al capdavant del restaurant Diana de l'Hotel Ritz (actualment, Hotel El Palace). El 2004, Diana va esdevenir Caelis, amb una filosofia pròpia i independent de l'hotel. El 2005 Caelis va ser guardonat amb una estrella Michelin, el que va suposar que Romain s'erigís en l'únic cuiner francès en aconseguir una estrella Michelin a França i una a Espanya. El 2006 Caelis va obtenir el Premi al Restaurant de l'Any atorgat per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!