Les receptes amb aliments farcits són unes de les millors que existeixen. Preparacions suculentes, plenes de sabor i que poden amagar sorpreses. Pebrots, calamars, llibrets, però sobretot les empanades, les reines dels farcits. Les més tradicionals es fan amb tomàquet, tonyina o carn, però d'empanades se'n poden fer de mil-i-un sabors. Avui, dia mundial d'aquest plat, t'expliquem les millors maneres per a que et quedin delicioses.

Prepara les millors empanades

1. La massa

La base d'una bona empanada és una massa fina i cruixent. Per aconseguir-ho, és essencial fer servir la proporció adequada de farina, mantega i aigua. Pots fer la massa a casa, o pots comprar-la feta, en funció de la feina que vulguis tenir a la cuina. Una massa casolana sempre és més autèntica, però si no t'hi veus amb cor o no tens temps, no passa res si la compres al supermercat.

Empanades
Les empanades són una capsa de sorpreses i sabors / Foto: Pixabay

2. El farcit

Les opcions per al farcit són infinites, des de clàssics com carn picada amb ceba i ou dur fins a combinacions més exòtiques com patates dolces i curry de carabassa. Sigui quin sigui el teu farcit, assegura't que està ben condimentat i que el contingut no sigui excessiu per evitar que la massa s'obri durant la cocció.

3. Segellar

Un pas crucial per aconseguir unes empanades perfectes és segellar-les adequadament. Utilitza una forquilla per pressionar els extrems de la massa junts, creant una vora dentada que ajudarà a prevenir que el farcit surti mentre es cou.

4. Cocció

Posa el forn a  preescalfar a una temperatura alta per assegurar-te que la massa es comenci a coure ràpidament i mantingui la seva textura cruixent. Si vols aconseguir una superfície brillant i daurada, pots pintar les empanades amb ou batut abans de posar-les al forn. Cou-les fins que estiguin daurades i cruixents per fora.

5. Servir amb acompanyament

Les empanades són delicioses per si mateixes, però es poden complementar amb una gran varietat d'acompanyaments. Una salsa de tomàquet picant, guacamole fresc o una vinagreta de mango poden realçar encara més els sabors del plat.

Amb aquests senzills consells, estàs preparat per crear empanades que faran boca aigua a tothom qui les tasti. Ja sigui per a un sopar informal o una festa amb amics, aquesta recepta et convertirà en un mestre de les empanades. Així que posa't el davantal, prepara els ingredients i deixa que el teu paladar i el dels teus convidats gaudeixin d'una experiència gastronòmica inoblidable. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!