Si bé els pèsols són una excel·lent font de proteïnes vegetals, fibra i nutrients essencials, hi pot haver moments en què desitgis variar les teves opcions de vegetals. Afortunadament, existeixen diverses alternatives delicioses i nutritives que pots incorporar a la teva dieta per diversificar la teva ingesta de nutrients. A més, no a tot el món li agraden els pèsols, amb els quals aquestes 10 alternatives poden ser de gran utilitat:

1. Edamames:

  • Els edamames són les llavors immadures de la soja i són una alternativa rica en proteïnes. Pots gaudir-ne cuits al vapor com a aperitiu, agregar-los a amanides o incloure'ls en plats saltejats.

2. Faves:

  • Les faves són una excel·lent font de proteïnes, fibra i folat. Pots trobar faves fresques a la primavera, o utilitzar faves congelades durant tot l'any. Agrega'ls a guisats, amanides o simplement menja-les com a aperitiu.

3. Llenties:

  • Les llenties són llegums versàtils que ofereixen proteïnes, fibra i una varietat de nutrients. Pots utilitzar llenties en sopes, guisats, amanides o com a farcit per a hamburgueses vegetarianes.
chandan chaurasia J5KMugvdP44 unsplash
Llenties, una opció alternativa / Foto: unsplash

Els pèsols són una excel·lent font de proteïnes vegetals, fibra i nutrients essencials

4. Cigrons:

  • Els cigrons són una excel·lent opció que es pot gaudir de diverses formes. Pots fer hummus, afegir-los a amanides, rostir-los com a snack o incloure'ls en plats de curri.

5. Mongetes negres:

  • Les mongetes negres són una font abundant de proteïnes i fibra. Utilitza'ls en plats mexicans, com tacs o burritos, agrega'ls amanides o fes un deliciós chili vegetarià.

6. Bròcoli:

  • El bròcoli és una verdura rica en nutrients i versàtil. Pots gaudir-lo al vapor, agregar-lo a amanides, saltejats o utilitzar-lo com a acompanyament per a diversos plats.

7. Col arrissada:

  • La col arrissada és una excel·lent font de vitamines i minerals. Pots utilitzar-la en amanides, fer xips de col arrissada al forn o incorporar-la en batuts verdes.

8. Espinacs:

  • Els espinacs són baixes en calories i riques en ferro i altres nutrients. Agrega'ls a amanides, saltats, o utilitza-les com a base per a batuts i sucs verds.

9. Carbassons:

  • Els carbassons són baixos en calories i versàtils. Pots tallar-los a tires i utilitzar-los com a substitut de la pasta en plats de tipus espagueti, agregar-los a guisats o saltejar-los amb altres verdures.
herbert goetsch RP3UpniGTJo unsplash
Carbassó, una alternativa als pèsols / Foto: Unsplash

10. Xampinyons:

  • Els xampinyons són una excel·lent font de sabor umami. Agrega'ls a guisats, saltejats, pizzes vegetarianes o utilitza'ls com a farcit per a hamburgueses.

En incorporar aquestes alternatives als pèsols en la teva dieta, no només diversificaràs la teva ingesta de nutrients, sinó que també experimentaràs una varietat de sabors i textures. Recorda que la clau per a una alimentació saludable és la varietat, així que no dubtis a experimentar amb diferents vegetals per descobrir els teus favorits i crear plats deliciosos i equilibrats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!