Què és un suc detox?

Els sucs detoxificants o detox, també coneguts com a sucs verds, són tots aquells batuts realitzats a partir del triturament de diverses fruites i verdures. Es tracta de sucs altament nutritius i que aportin energia sent alhora poc calòrics. El seu principal avantatge i funció és que permeten la depuració de l'organisme, permetent recuperar un equilibri i ajudant a reduir pesadesa, retenció de líquids, inflor i molèsties gastrointestinals.

L'important d'aquests sucs són els ingredients per si mateix, sent de relativament fàcil elaboració si es coneixen els ingredients més indicats per aconseguir determinats efectes. Es fan servir elements altament nutricionals que aportin diferents efectes com el cogombre, el tomàquet, els cítrics, la poma, l'alvocat, els espinacs, els fulls de moringa, la pastanaga, la chia o el gingebre. També espècies com la cúrcuma.

Així mateix, cal tenir en compte que aquests sucs són un complement, no un substitutiu dels apats.

sucs detox
 

 

Es tracta de sucs altament nutritius i que aportin energia sent alhora poc calòrics

 

Sucs detox que podem preparar a casa

A continuació us presentem diverses possibilitats de sucs detox que podem preparar a casa nostra, de manera senzilla.

1. Suc d'alvocat

Combinar un alvocat, cogombre, anet i llimona en un batut pot donar com a resultat un compost que permet contribuir a depurar el nostre organisme. A més d'això, és ric en antioxidants i resulta lleugerament antiinflamatori.

2. Batut de pinya i gingebre

El gingebre és un component molt útil a l'hora de proporcionar alleujament a la inflamació de l'estómac i al restrenyiment, a més de millorar l'absorció de nutrients i tenir propietats antibiòtiques i expectorants. La pinya és altament diürètica i aporta vitamines, minerals com el ferro o el sodi. És per això que un batut combinant ambdós components ens resultarà de gran utilitat per depurar el nostre organisme alhora que li proporcionem nutrients beneficiosos.

3. Suc de grosella, espinacs i taronja

Aquest tipus de suc resulta de gran utilitat de cara a millorar el nostre sistema immunològic. I és que l'espinac és ric en vitamines com l'A i en minerals com a ferro magnesi i antioxidants, protegint el cervell i els ulls i les mucoses intestinals. La grosella afavoreix la circulació i té propietats antibiòtics i antisèptics, i la taronja és una font fonamental de vitamina C i combat el colesterol alhora que té propietats microbicides i facilita la depuració.

N'hi ha prou amb liquar aquests productes: dos grapats de groselles rentades, dues taronges pelades i trossejades i sis fulles d'espinacs.

4. Suc contra el cansament

Si estem especialment fatigats, pot ser d'utilitat combinar les propietats energètiques del ginseng, el plàtan, els espinacs i la poma en un suc o batut. El ginseng és altament conegut precisament per alleujar fatiga i estrès alhora que augmenta l'energia i l'activitat física i mental. El plàtan, encara que calòric, és un aliment ric en potassi (si bé alguns tipus de carbassa el superen), minerals i triptòfan entre d'altres. La poma és rica en vitamina C i E, reduint així mateix la retenció de líquids i les rampes.

5. Suc de pastanaga i tomàquet

La pastanaga i el tomàquet són dos productes la combinació dels quals ens pot proporcionar un suc detox ric i eficaç. La pastanaga és un producte que té propietats antidiarreiques, antiparasitàries i antioxidants alhora que proporciona gran quantitat de vitamines i minerals. Quant al tomàquet, és ric en fibra i licopè i a més és bo per a les persones amb hipertensió en tenir poc sodi. També és estimulant i energètic.

Dues pastanagues (rentades i pelades) i dos tomàquets (generalment també pelats, però la pell pot ser interessant de conservar a causa del seu contingut en fibra) haurien de bastar per elaborar aquest suc. En ocasions se li afegeix mel. Especialment indicat en casos de restrenyiment.

6. Suc de taronja, llavors de lli i pera

Aquest suc resulta de gran utilitat en cas de restrenyiment, a causa de les propietats laxants de les llavors de lli. La taronja i la pera són també fruites amb gran quantitat de vitamines i antioxidants que ajuden en la depuració de l'organisme. Dues peres, el suc de tres taronges i alguna cosa més d'una cullerada de llavors de lli ens proporcionaran grans beneficis una vegada batuts.