Estem cada vegada més a prop de les celebracions nadalenques que tants i tantes esperem amb ganes. Són unes dates en què aprofitem per reunir-nos amb la família i els amics, compartint històries, moments i, el millor, bona gastronomia. Entre els 'tresors' culinaris que podem trobar aquestes dates a la taula, sempre hi ha un bon vi amb què acompanyar-los. Amb motiu d'aquestes dates, la família Muga ha presentat a Barcelona les seves altes gammes de vi negre de La Rioja que afegiran tradició, innovació i avantguarda als teus dinars i sopars nadalencs. Es tracta de dues anyades excel·lents dels seus mítics vins negres Aro 2019 i Torre Muga 2019. El celler de La Rioja aposta una vegada més per Catalunya com a mercat clau. "Catalunya suposa el 10% de les vendes al mercat nacional", assegura Manu Muga, vicepresident de Bodegues Muga.

Catalunya suposa el 10% de les vendes al mercat nacional, Manu Muga

Manu Muga / Foto: Muga
Manu Muga / Foto: Muga

Dues joies per a aquest Nadal

Les altes gammes d'aquesta casa són vins negres que es produeixen només en anyades excepcionals, i la de 2019 va ser una d'elles. Les condicions climàtiques van permetre que el raïm madurès perfectament al llarg del cicle vegetatiu. Rendiments baixos que han propiciat alta qualitat del raïm amb un taní molt madur i alta acidesa, que permet als vins d'aquest any envellir molt bé en el temps. El vi negre Aro 2019 és un clar exemple que tradició i modernitat van agafats de la mà quan es tracta d'elevar l'experiència gastronòmica. El seu nom -sense "h"- ret homenatge a la localitat d'Haro, on s'ubica el celler, i que prové d'un antic poblet erigit al voltant d'un far. Aquest vi negre prèmium resumeix l'essència d'aquesta terra a través de totes les sensacions que ofereix: intens en nas, estructurat i rodó en boca, llarg, ampli i elegant. Torre Muga 2019 és exemple d'innovació i de tècnica avantguardista, fruit de l'acurat treball del departament tècnic de Bodegues Muga. Equilibrat, potent i elegant, Torre Muga 2019 és una anyada que precedeix a la del seu 25 aniversari, la 2016. Les tradicionals receptes nadalenques, les carns vermelles, les aus cuinades, el peix rostit, els formatges i els ibèrics, són els millors companys per a aquestes dues joies.

Família Muga / Foto: Muga
Família Muga / Foto: Muga

Bodegues Muga, tradició de La Rioja

Bodegues Muga és una empresa familiar fundada el 1932 per Isaac Muga i Aurora Caño. Les seves instal·lacions estan assentades sobre un edifici bicentenari ubicat a l'emblemàtic barri de l'Estació d'Haro (La Rioja). El celler continua sent 100% familiar i la tercera generació és al capdavant de la direcció. Bodegues Muga compta amb 420 hectàrees en propietat i practica un cultiu raonat amb importants inversions en els últims anys en viticultura de precisió i en tècniques molt sostenibles i noves. Des dels seus inicis, Bodegues Muga ha tingut un enfocament en la màxima qualitat en tots els aspectes, i es caracteritza per utilitzar els materials més nobles, combinant la tradició que els caracteritza amb les tècniques d'elaboració més avançades, sense renunciar a l'autenticitat i una clara personalitat pròpia. Muga fa servir roure en tot el procés d'elaboració i criança. De fet, és l'únic celler d'Espanya que compta amb un mestre cuber i tres boters, els quals fabriquen a la mateixa boteria del celler els dipòsits i les botes. En definitiva, Bodegues Muga ha aconseguit unir la tradició familiar amb una renovada visió de futur, que els ha permès mantenir un caràcter i una personalitat pròpia molt definida.